LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for the lonely 79-year-old

2023-12-08 22:47:00, Denoncim CNA

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for

The next case in "Stop" concerns 79-year-old Eftali Qosja, who lives alone in the "21 Djetori" area, on the second floor of a building.

For a month, the neighbors have cut off her water, because as she says, there is a conflict with the Isaku and Prifti families on the first and third floors, for an addition, which the lady refuses to expand.

Eftali Qosja: I have a conflict with my neighbors, the one upstairs and this downstairs. File Isaku, this is Natasha Prifti with Artur Prifti, husband and wife.

Reporter: Your mother lives on the second floor.

Journalist: Your complaint is about the neighbors on the first and third floors.

Journalist: What conflict do you have with them?

Eftali Qosja: Conflict that he will do to my window and I don't let him do extra to my window. He will forget my floor. That I never leave!

Eftali Qosja: Come on, I'll show you here in the bathroom.

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for

Eftali Qosja: Yes, the addition he wants and I don't let him do anything at the window. It's my floor, he has no right.

Reporter: This is the bone of contention between your neighbors. And therefore, who are the consequences of this debate?

Eftali Qosja: It's been a long time, they cut off my water, broke my lights, beat me. They took me to the 5th, to make a fool of me with needles. All until November 7, 2020.

Journalist: Who do you live with here?

Eftali Qosja : All my life. Even I was fine, now that the addition was made, all the arguments started.

Journalist: How long has this addition been made?

Eftali Qosja: In '97, the conflict started, the pollution started. The whole house was torn apart, and the water got into everything. They have injured me, they have done to me, what have they not done to me. Well, they beat me, they injured me, and all that.

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for

Journalist: Why, my mother, what do these have to do with you? What do they want?

Eftali Qosja: I don't leave it by the window. Never!

Journalist: How long have you been without water?

Eftali Qosja: I have 1 and a half months of voice.

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for

The old woman has been without water for a month. She complained to UKT, the institution that reconnected her water. But the neighbors cut him off again.

Journalist: It is not the first time that your water has been cut off.

Eftali Qosja : Sometimes yes, more.

Journalist: What did you do when you were interrupted, before Stopi?

Eftali Qosja: I went to the water supply company. The water supply company has connected me, as soon as they go, it closes this top again, together with File below.

Gazetarja: Familja Isaku dhe familja…?

Gazetarja: Përveç kësaj, ty të kanë ndërprerë edhe energjinë elektrike.

Eftali Qosja: Disa herë, e prisnin, e bëjnë, më rrihnin, më bënin e, më ka çuar policia në shtëpi.

Gazetarja: Dhe energjia elektrike të është lidhur sërish falë fqinjëve të tjerë që kanë ndërhyrë?

Gazetarja: Ku e ke ndjekur ti këtë problem?

Eftali Qosja: Tek të gjithë, policia, në datën 7 Nëntor 2020, mua m’i dhanë lekë këta, e pagoi ai dhe ky, rajoni numër 2, Filja bashkë me atë Natasha Priftin.

Gazetarja: Çfarë masash ka marrë Komisariati nr.2 për këtë rast?

Eftali Qosja: Asgjë nuk mori, vetëm më mori mua më çoi tek 5-a, më bënë budallaqe me gjilpëra. Asnjë gjë se është i korruptuar.

Gazetarja: Nëna, ti çfarë kërkon?

Eftali Qosja: Unë kërkoj nga juve që të më lidhet uji dhe mos të më prekin se unë jam në pronën time. Edhe s’ka të drejtë kush të më preki se më kanë shkatërruar organet. Jam e sëmurë. Unë vuaj nga barku, nga zorrët, nga stomaku, nga reumatizma, nga tiroidet edhe gjoksi (pëshpërit).

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for

Ne flasim me fqinjët, të cilët pretendojnë, se e moshuara e ka prishur vete ujin, se është e sëmurë mendore.

Gazetarja: Tani të lutem, do të flasësh për problemin, si palë tjetër? Se unë kam marrë intervistën e asaj dhe mora zgjidhje.

Qytetarja: Ajo ankohej për ne? Nxorri emra?

Qytetarja: Meqënëse, s’ka ankesë ajo për ne…

Qytetarja: Po t’i mbyllet uji asaj, nuk rrjedh shtëpia ime! Ka një logjikë, por asaj ashtu i thotë truri.

Gazetarja: Të lutem o zonjë! Kush e ka prerë ujin? Kush ia ka mbyllur ujin asaj?

Qytetarja: Ato të ujësjellësit vijnë ia mbyllin, ia rregullojnë defektin, se ia kanë lënë hap, se ia kanë mbyll…

Gazetarja: Tani ankesa ishte për ujin, erdhën specialistët e verifikuan. Ishte fakt, që ishte mbyllur. Tani mos më thuaj zonjë, që e ka mbyllur UKT-ja.

Gazetarja: Jo, jo, se po ta ketë mbyllur UKT, nuk vjen ta rilidhi prapë! Kjo 1, se kush e ka mbyllur, unë nuk e di. Unë jam duke të thënë, në momentin, që këtu ka ardhur task-forca, ti si qytetare në momentin, që kati i dytë të mbushet me ujë, merr direkt shërbimin, që të vijë këtu. Bëj video, në qoftë se s’të vjen!

Gazetarja: Po jo ama, nuk ke kompetencë, që mua si qytetare, qoftë edhe e sëmurë mendore, qoftë edhe e sëmurë mendore, të më presësh ujin, se është burim jetik! Kaq!

Gazetarja: Në rregull? Je në rregull me Odetën?

Qytetarja: Jam shumë në rregull!

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for

After a communication with UKT director Elton Kacidhja, the latter immediately starts the working group of engineer, sales director, task force and plumber, to repair the lady's problem. They claim that the water was cut off by the neighbors, so they leave a report.

Elton Kacidhja: Odeta, how are you? how do i have you What are you doing?

Journalist: I know you are on vacation...

Elton Kacidhja: No worries, no worries, no worries...! Tell me!

Reporter: I just want you to help me with something because it's something urgent. And it is about a 79-year-old woman, Eftali Qosja. Who lives on the second floor of a building, has a conflict with her neighbors. I turn off the drinking water. It's been a month and a half without water, so it's a long-term problem, Elton.

Elton Kacidhja: How can we contact the mother? Do you have a contact number? Is there someone who cares for him?

Reporter: It's me, I'm here at my mother's. Here I give the location of all.

Elton Kacidhja: Take a bite from me! Take me the location, if possible, a photo of the mother's notebook!/ tvklan

"They beat me, they took me to the 5th"/ Neighbors wait for water for

Lajmet e fundit nga