LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

PET/CT – Për herë të parë në Shqipëri & Rajon, vetëm në Spitalin Hygeia

17 Nëntor 2021, 17:00, Aktualitet CNA
PET/CT – Për herë të parë në Shqipëri &

Departamenti i PET/CT i Spitalit Hygeia Tiranë është vetmi i cili do të operojë për herë të parë në Shqipëri & Rajon duke ofruar superioritet për sa i përket diagnozës dhe trajtimit për kategorinë e pacientëve me kancer. Ky Departament bashkëpunon ngushtësisht me Qendrën e Radioterapisë & Onkologjisë duke organizuar radioterapi individuale për pacientët, kjo për të siguruar trajtim të targetuar me qëllim të ruajë të paprekura (ose t?i prekë sa më pak të jetë e mundur) indet e shëndetshme të pacientit. Pra, të gjithë ata pacientë, të cilët më parë ishin të detyruar të drejtoheshin jashtë vendit për të kryer ekzaminimin me PET/CT, tashmë, këtë ekzaminim, mund ta kryejnë më cilësi dhe çmime konkurruese vetëm pranë Spitalit Hygeia Tiranë.

?farë është PET/CT?

PET/CT është pajisja që zotëron një ndër teknikat imazherike më bashkëkohore dhe efektive, e cila funksionon duke kombinuar ekzaminimin PET (Tomografi e Emetimit të Pozitroneve) me atë CT (Tomografia e kompjuterizuar), të cilët prodhojnë një imazh të shpejtë të krahasuar me teknologjinë e vjetër tomografike.

Ekzaminimet që realizohen më këtë pajisje shërbejnë për të përcaktuar ndryshimin midis indeve të shëndetshme prej atyre të sëmura. Pra, sajë kësaj teknikologjië të avancuar mjekët arrijnë të marrin informacion të detajuar mbi funksionin & formën e organeve dhe qelizave në organizëm. Kjo pajisje, sajë lëndës radioaktive që aplikohet për realizimin e proçedurës, lëndë kjo që injektohet me Injektor automatik, kjo për të siguruar një dozim të saktë dhe për të evituar çdo lloj gabimi njerëzor, ka një fokus të veçantë në fushën e sëmundjeve onkologjike ? si për zbulimin e tumorit ashtu edhe për përcaktimin e shkallës së përhapjes së tij në organizëm dhe vlerësimin e trajtimit, sëmundjeve të zemrës, të trurit  si edhe të dëmtimeve vaskulare apo indeve në organizëm.

Në cilat raste rekomandohet ekzaminimi me PET/CT?

Mjekët rekomandojnë ekzaminimin me PET/CT kryesisht në rastet e sëmundjeve:

-Kancer

-Probleme me zemrën

-?rregullime të trurit, përfshirë këtu edhe problemet me sistemin nervor qendror

Avantazhet e ekzaminimit me PET/CT

Ekzaminimi me PET / CT bën të mundur që të arrihen diagnoza më të sakta, hartim i planeve më të targetuara të trajtimit, monitorim më i mirë i zhvillimit të sëmundjes, dhe përkatësisht avantazhet konsistojnë në:

-Avantazhi kryesor siç përmendëm edhe më lart është fakti që sajë kombinimit të dy teknologjive PET & CT të cilët ekzaminojnë dy fusha të ndryshme në të njëjtën kohë bëjnë të mundur që të rritet shumë edhe saktësia diagnostike

-Konfort më i lartë për pacientët duke qenë se është proçedurë joinvazive dhe në të njëjtën kohë e padhimbshme

-Dozim i saktë kjo sajë injektimit të lëndës radioaktive e cila realizohet me Injektor automatik

-Kohë më e shkurtër e ekspozimit të pacientit ndaj rrezatimit. Kjo për faktin se proçedura është e shpejtë, pra më e shkurtër krahasuar me aparaturat e tjera

-Aparatura është ideuar në mënyrë të tilla që siguron ekzaminimin edhe për personat obezë dhe atyre që vuajnë nga klaustrofobia (frika ndaj ambienteve të mbyllyra)

Spitali Hygeia Tiranë

Kontakto: 04 23 90 000./CNA.al

Lajmet e fundit nga