LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kërkoi 12 mijë Euro për zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë/ Avokati përfundon në qeli

1 Nëntor 2021, 20:31, Denoncim CNA
Emisioni “Stop” publikoi këtë të hënë, denoncimin e një qytetareje ndaj një avokati, i cili ka marrë para për t’i ekstraduar djalin drejt Shqipërisë, por që procedurat nuk u kryen kurrë.

Në një regjistrim avokati Lavdosh Shehu pranoi, se ka marrë shumën 5000 euro për funksionarë të Ministrisë së Drejtësisë.

Avokati: Ligjërisht e ka 10 ditë, mbas vendimit të gjykatës, që e njoha unë. Unë e kam bërë njohjen e vendimit të huaj Fatosit. E kam çuar në prokurori vendimin e formës së prerë. Nuk është ankimuar në Apel. Ka vajtur në prokurori. Vendimi im është njohur, ka vajtur në apel të Romës. Italia ka sjellë, mbas vendimit tonë të gjykatës, ka sjellë autorizimin, që të ekstradohet ky zotëria dhe thotë “hajde merreni”. Se nuk mbahet më nga shteti italian, sepse keni një vendim të formës së prerë të Gjykatës Fierit, që thotë, që ky zotëria këtë dënim, pjesën e mbetur, duhet ta vuajë në Shqipëri. Italia e ka bërë procedurën e vet. Tani, në momentin, që ka ardhur procedura këtej, arsyen pse është penguar, ia kam thënë nënës dhe nëna e di shumë mirë “pse”.

Stopi: Cila është arsyeja, të lutem?

Avokati: Mua për Fatosin më kanë kërkuar një shifër të çmendur. Muhabetin unë me Fatosin e kam bërë që në Shtator-Tetor. Duke qenë se Fatosi më tha “unë nuk kam mundësi”, unë me atë njeriun, që më tha atë muhabetin i kam shkëputur marrëdhëniet. Ligjërisht i takon.

Denoncuesja: 12 mijë Euro ka qenë shifra. 5 mijë Euro ia kemi dhënë avokatit dhe 7 mijë Euro, kur të kthehet djali.

Avokati: Në momentin, që unë kam mbaruar vendimin e formës së prerë për ta dërguar në Itali dhe që kam kryer gjithë shërbimin, këta më kanë bërë një pagesë 5 mijë euro. Tashi unë nuk mohoj ça pagesash marr. Sepse kam ecur me fjalët e atyre dhe më thanë “e kam mbyllur” dhe në fakt më doli, që s’e kishin mbyllur.

Stopi: Ku ka ngelur?

Avokati: Është në zyrë të Ministres.

Avokati: Ne me Ministren nuk kemi fol ndonjëherë. Unë nuk e njoh personalisht atë. Pagesën, që kanë bërë këta, është 5000 euro.

Stopi: Sa mund të kërkojë? Sa mund të dojë?

Kur avokati kërkonte me ngulm 12 mijë Euro, që të kryente ekstradimin, “Stop” dorëzoi provat dhe materialet në SPAK.

Në datën 22 Tetor 2021, u bë i mundur arrestimi i avokatit Lavdosh Shehu me akuzën për “ndikim i paligjshëm i funksionarëve publikë”./tv klan

 

SQARIM MBI NGJARJEN

“Ne lidhje me faktet e pasqyruara ne emisionin STOP te Tv Klan, te dates 01.11.2021, Prokuroria e Posaçme kunder Korrupsionit dhe Krimit te Organizuar, pas nje hetimi te thelluar te rastit, ka filluar procedimin penal nr. 93 te vitit 2022 ndaj avokatit Lavdosh Shehu dhe punonjesit te Ministrise se Drejtesise, Hamza Tola, per vepren penale te parashikuar nga neni 245/1 pragrafi i dyte i Kodit Penal dhe lidhur me kete procedim Gjykata e Posaçme e Shkalles se Pare per Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me vendimin nr. 46, date 27.07.2022 ka vendosur:

 

“Deklarimin fajtor te te pandehurit Lavdosh Shehu per vepren penale te “Ushtrimi i ndikimit te paligjshem ndaj personave qe ushtrojne fuknksione publike”, ne bashkepunim, parashikuar nga nenet 245/1, paragrafi i dyte (para ndryshimeve te pesuara me ligjin 43/2021) e 25 te Kodit Penal dhe denimin e tij perfundimisht me 1 (nje) vit e 2 (dy) muaj burgim.

 

Deklarimin fajtor te te pandehurit Hamza Tola per vepren penale te “Ushtrimi i ndikimit te paligjshem ndaj personave qe ushtrojne fuknksione publike”, ne bashkepunim, parashikuar nga nenet 245/1, paragrafi i dyte (para ndryshimeve te pesuara me ligjin 43/2021) e 25 te Kodit Penal dhe denimin e tij perfundimisht me 1 (nje) vit e 2 (dy) muaj burgim.”

 

Nga materialet e procedimit penal nr. 93, te vitit 2022 te SPAK, por dhe nga vendimi i mesiperm i gjykates qe ka gjykuar kete procedim, rezulton i pavertete fakti se Sekretari i Pergjithshem i Ministrise se Drejtesise, te kete lidhje ne çeshtjen e trajtuar ne emisionin STOP te Tv Klan te dates 01.11.2021.

 

  Vendim i mesiperm i gjykates eshte ankimuar ne Gjykaten e Posaçme e Apelit per Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar dhe kjo e fundit me vendimin nr. 58, date 14.12.2022 ka vendosur lenien ne fuqi te vendimit nr. 46, date 27.07.2022 te Gjykates se Posaçme te Shkalles se Pare per Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar.“

Lajmet e fundit nga