Paralajmërimi mbi mashtrimin e rrezikshëm në Instagram që kontrollon llogarinë tuaj në sekonda

30 Mars 2021, 12:28, Tech CNA
Paralajmërimi mbi mashtrimin e rrezikshëm në Instagram që

Instagram ka paralajmëruar përdoruesit të kujdesen për mashtruesit që kontaktojnë përmes mesazhit direkt dhe duke pretenduar se janë nga kompania.

Ajo tha se disa njerëz kanë marrë një mesazh të rremë që pretendon të jetë nga “Qendra e Ndihmës për të Drejtat e Autorit” të Instagram.

Instagram shkroi në Twitter: “Mbani llogarinë tuaj të sigurt. Ju mund të merrni email që duket sikur është nga Instagram, por në të vërtetë nuk është.

Shmangni sulmet dhe mashtrimin duke kontrolluar cilësimet tuaja për të konfirmuar se ju kemi kontaktuar. Nëse nuk shihni asgjë atëherë ky mesazh nuk është dërguar nga ne.

Gjithashtu u tha përdoruesve që të aktivizojnë vërtetimin me dy faktorë.

Mesazhet e rreme thuhet se u tregojnë përdoruesve se një nga postimet e tyre ka shkelur një “shkelje të së drejtës së autorit”.

DM thotë se llogaria do të fshihet nëse një përdorues nuk “jep reagime” dhe klikon në një lidhje në fund të mesazhit. Lidhja nuk çon në një faqe në internet të lidhur me Facebook dhe mund të përdoret për të vjedhur të dhënat tuaja.

Tweet-i i Instagram-it gjithashtu paraqiti një video e cila nxiti njerëzit të mos klikonin në lidhjen e dyshimtë. Instagram kurrë nuk do t’ju kontaktojë përmes mesazheve direkte.

Për të parë nëse keni një mesazh zyrtar nga Instagram thjesht shkoni në aplikacion dhe hapni Cilësimet tuaja. Pastaj klikoni “Privatësia” dhe pastaj “Email nga Instagram”./ CNA.al

Lajmet e fundit nga