Facebook ndryshon logon e aplikacionit për 24 orë për arsyen e veçantë

8 Mars 2021, 14:46, Tech CNA
Facebook ndryshon logon e aplikacionit për 24 orë për arsyen e

Facebook po ndërron logon e tij për një ditë vetëm në festën e Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Kur hapni aplikacionin, marka klasike e shkronjave të vogla të ndërmarrjes Kalifornia ndryshon në fytyrat e grave nga kultura të ndryshme.

Kjo për arsyen e veçantë pasi sot është Dita Ndërkombëtare e Gruas. E festuar për më shumë se një shekull, dita thekson arritjet e grave në të gjithë globin, si dhe pabarazitë me të cilat përballen.

Ndërsa bota ka bërë progres në vitet e fundit, asnjë vend nuk pritet të arrijë barazinë gjinore deri në vitin 2030, sipas Indeksit Gjinor SDG . Për të shënuar IËD, logoja e vogël “facebook” në këndin e sipërm të majtë të ekranit bazë të aplikacionit qëndrojnë portretet e tetë grave./ CNA.al

Lajmet e fundit nga