Connect with Us

Skandali-Nga pronarët e mediave tek kompanitë off shore/ Skema e plotë e koncesionit të inceneratorëve, emrat e përfshirë

Politikë

Skandali-Nga pronarët e mediave tek kompanitë off shore/ Skema e plotë e koncesionit të inceneratorëve, emrat e përfshirë

Publikuar

-

Edi Rama si konsulli i plehrave

Koncesione, Partneritete Publik-Privat, tendera, korrupsion, skandale, akuza të pafundme janë hedhur në lidhje me një grup biznesmenësh dhe qeverinë shqiptare për përpunimin e mbetjeve, e cila fillon në Elbasan, shkon në Fier dhe përfundon në Tiranë.

Disa qindra milion euro, ku ndërlidhen të njëjtët emra, të njëjtët personazhe, por me emra kompanish të ndryshme, të cilat fillojnë në Tiranë, përfundojnë në Maltë dhe në Hollandë. Personazhe me emra të ndryshuar, dhe me të kaluar të dyshimtë. Të akuzuar si pjesë e grupeve kriminale, por në kompanitë e lidhura me njëra-tjetrën, nuk mungojnë edhe ish-menaxher lokalesh, juristë, persona pa asnjë aktivitet biznesi që në një moment të caktuar shpërthejnë dhe marrin koncesione qindra million euro, përfshirë televizione, politikanë, biznesmenë.

Akuza të cilat janë skandal pas skandali dhe gjithçka përfundon me heshtje. Sepse opozita denoncon bosh dhe asgjë nuk shkon në hetim. Por edhe organet e drejtësisë, të cilat janë aty për të hetuar dhe për të zbardhur korrupsionin e një rrjeti zinxhir kompanish të përfshirë bashkë me qeverinë shqiptare, nuk e bëjnë. Nuk e zbardhin as SPAK, as drejtësia e re, askush. Pa folur për mediat e blera, të cilat pa asnjë çudi tashmë, ekskluzivisht dhe jo vetëm Top Channel, për shembull, aksionerët e të cilit kanë një kompani të përbashkët me aksionerët e inceneratorëve.

Por, si lidhen këto skema? Si lidhen këta emra? Kush janë kompanitë?

Përtej akuzave politike, përtej akuzave të hedhura ndaj qeverisë, të qëndrojmë tek subjektet, lidhjet e tyre dhe si përfundojnë këto në media.

Emri më i përfolur dhe më i akuzuar është Klodian Zoto, pronari me 100% të aksioneve të kompanisë Integrated Technology Services. Një kompani e cila është kryesorja në skemën e koncesioneve të mbetjeve dhe inceneratorëve. Sipas të dhënave zyrtare, nxjerrë nga QKB-ja, Klodian Zoto e ka filluar këtë kompani në vitin 2010 dhe çuditërisht zhvillimin më të madh e ka marrë me ardhjen e Rilindjes në pushtet, ku ka filluar të krijojë punë për veten dhe të ardhura më të mëdha.

Personi i cili e përfaqëson, sipas dokumentave të QKB-së, është Denisa Tollkuçi, megjtihëse ai është administrator i përgjithshëm, ai ka lëshuar një prokurë të posaçme dhe i ka dhënë një përfaqësim zonjës Tollkuçi.

Sipas të dhënave zyrtare, kjo kompani ka zyrat e saj në Fier dhe në Elbasan tek kantieri i përpunimit te impianti i përpunimit të mbetjeve urbane, tek nënstacioni elektrik në Fushë Mbret.

Por, më tej duke kërkuar në dokumenta zbulojmë një tjetër kompani e cila ka pothuajse të njëjtën adresë dhe zhvillon aktivitetin në të njëjtin vend. Kompania quhet Albtek Energy. Kjo është kompania e cila ka marrë me koncesion inceneratorin e Elbasanit. Edhe kjo ka adresën tek Impianti i Përpunimit të Mbetjeve Urbane, Nënstacioni elektrik, Fushë Mbret, pra ka të njëjtën adresë, që ka edhe kompania e Klodian Zotos në Elbasan.

Pra, këtu lidhet Klodian Zoto me inceneratorin e Elbasanit dhe pronaren e këtij inceneratori që është Stela Gugallja, e cila ka hapur këtë kompani në vitin 2014. Në 10 korrik të 2014, dhe më pas çuditërisht edhe pse nuk ka ndonjë aktivitet të madh të mëparshëm biznesi bëhet pronare e inceneratorëve, duke fituar dhjetëra million euro koncesion.

Nga të dhënat që përputhen me adresën, nuk është thjeshtë dhe vetëm kjo e Elbasanit, por duke shkuar më tej zbulohen edhe disa të dhëna të tjera të kompanive të ndryshme të Stelës apo Klodian Zotos, që kanë të njëjtën adresë.

Duke investiguar me dokumenta, shkojmë tek kompania e tretë. Këtë herë sërisht duke kërkuar emrin e Stela Gugallës, e cila sapo na doli se kishte të njëjtat zyra me Klodian Zoton, me kompaninë Integrated Technology Services. Albtek Energy, kompania e Stelës ishte ajo që mbante koncesionin e inceneratorit të Elbasanit.

Por, çfarë rezulton?

Rezulton se në vitin 2016, janë themeluar në të njëjtën kohë, thuajse për katër apo pesë ditë, dy kompani të reja. Një me shtetas italianë, dhe një kompani tjetër, ku aksionere është Stela Gugallja me 40% të kuotave dhe administrator është Mirel Mërtiri, një nga emrat e shumëpërfolur në lidhje me koncesionin e inceneratorëve.

Ky i fundit më parë nuk dilte në dokumenta, por tashmë është i qartë se kush është lidhja e Mirel Mërtirit me koncesionin e inceneratorëve dhe ky koncesion përfundon deri tek aksionet e përbashkëta në kompaninë e Vjollca Hoxhën e Top Channelit, dhe bashkëshorten e ish-deputetit Ben Blushi.

Në datën 19 prill, në Qendrën Kombëtare të Biznesit, është regjistruar kompania Energy Recuperator. Kjo kompani e huaj, ka përfaqësues ligjor shtetasit Ernesto Graneli si dhe përfaqësues ligjor të zyrës së përfaqësimit Mario Graneli.

Këta janë dy personat përgjegjës dhe zyra e tyre ndodhet tek kompleksi Concord Center, kulla 3, shkalla 2, kati i pestë. Me këtë adresë, fiks apartamenti 29.

Në këtë adresë na rezulton fiks edhe një kompani tjetër, e cila ka emrin ER One Albania, pra Energji Recuperator One Albania. Ndoshta ka një emër që vjen nga kompania e parë e aksionerëve italianë.

Por, çfarë e lidh ER One me Stela Gugallajn apo me Klodian Zoton dhe italianët?

ER One Albania është një kompani e themeluar vetëm pesë ditë pas Energy Recuperator, e cila tashmë pas regjistrimit, vetë një javë më pas bëhet aksionere dhe 60% në një kompani tjetër, e cila quhet ER One Albania shpk, ku 40% të aksioneve i ka Stela Gugallja e inceneratorit të Elbasanit dhe Albtek Energy, dhe administrator i kompanisë është Mirel Mërtiri. Pra, këto janë katër kompanitë e lidhura në rrjet me njëra-tjetrën, me të njëjtat adresa, me pothuajse të njëjtin aktivitet biznesi dhe që ushtrojnë të njëjtat funksione.

Pra, janë të përfshira në koncesionet e qeverisë, PPP-të, dhe Stala Gugallja, Klodian Zoto dhe Mirel Mërtiri janë treshja e famshme e shumëpërfolur, por dhe një emër tjetër që del nga këto është ai që ne përmendem më lart. Emri i Denisa Tollkuçit. Jo pa qëllim e përmendëm këtë emër, i cili del përfaqësuese edhe në një tjetër kompani. Në EM Capital Group, kompania e pestë e cila lidh për herë të parë në Shqipëri aksionerë koncesionesh dhe PPP, aksionerë të inceneratorëve me një media. Për herë të parë në Shqipëri kjo vërtetohet në dokumenta.

LEXO EDHE:  Gramoz Ruçi dhe Arben Ahmetaj të preferuarit e Ramës/Zbardhen darkat e kryeministrit në Durrës për ndryshimet në qeveri

Në vitin 2016, lind një tjetër kompani, Integreted Technology Waste Treatment në Fier, e cila ka të njëjtën adresë me një nga kompanitë e Klodian Zotos. Kjo kompani ka ortak Integrated Technology Services. Pra 70% të aksioneve dhe ndërmarrjen Ndërtim Montimi, Patos. Integrated Technology Services, e cila është kompania që mban 70% të aksioneve Integreted Technology Waste Treatment në Fier, është ITS, kompania e parë që ne përmendem, e cila ka pronar me 100% të kuotave Klodian Zoton. Ky i fundit ka hapur një kompani të re për inceneratorin e Fierit ku ka futur brenda saj dhe një tjetër aksioner. Pra, lidhja e tyre bëhet edhe më e madhe. Shtohet edhe një kompani brenda me 30% të aksioneve, e cila është Ndërtim dhe Montim Patos, Fier. Kjo kompani, pra kompania e hapur për Fierin është në të njëjtën adresë me kompaninë e parë të Klodian Zotos në Fier dhe në të njëjtën adresë në Tiranë.

Por, këtu del qartë që Klodian Zoto ka hapur një tjetër kompani dhe e ka çuar këtë vetëm për inceneratorin e Fierit.

Sipas ekstrakteve që ne kemi renditur më sipër, pra kompania e parë, e dytë, e tretë dhe e katërt, ne po sjellim dhe ekstraktin e pestë. Ky është i EM Capital Group, kompania e cila ka blerë 51% të aksioneve të Valtelina Kafe, e cila mban emrin tregtar Lori Kafe dhe që ka të njëjtët aksionerë me Top Channel.

Dhe në këtë kompani EM Capital Group, sipas ekstraktit të arrë nga Bullgaria, rezulton se aksionerë janë Mirel Mërtiri, Klodian Zoto dhe Eva Blushi, kjo e fundit bashkëshortja e drejtorit të Top Channel, Ben Blushi.

Më pas me rreth 2.2 milion dollarë kjo kompani ka zbarkuar në Shqipëri dhe ka blerë Valtelina Kafe. Kjo është një skemë ku del qartë nëpërmjet kompanive të ndryshme, adresave dhe vendodhjeve të tyre, sesi lidhen kompanitë e italianit, Ernesto Graneli me Stela Gugalljan dhe Mirel Mërtirin, por edhe me Albtech Energy, që ka inceneratorin e Elbasanit dhe ku Stela Gugallja është aksionere e vetme apo dhe tek Klodian Zoto, Integrated Technology Services, kompania e cila mban të njëjtën adresë dhe të njëjtat zyra me kompanitë e Stelës, Klodianit, italianit Ernesto Granelit dhe vetë Mirel Mërtirit.

Ky i fundit në një investigim tonin del edhe në off shore, në një organizatë gazetarësh ai del në një kompani të regjistruar në Maltë, e cila quhet sipas të dhënave, KL Group LTD.

Kjo është një parajsë fiskale ku është regjistruar kompania e Mirel Mërtirit, i cili deri më sot është përfolur, por asnjëherë deri ë sot nuk është vërtetuar me dokumenta lidhja e tij me Klodian Zoton, Stela Gugallja të inceneratorit të Elbasanit dhe një shtetasi italian.

Deri këtu ne kemi treguar me dokumenta lidhjen e katër personave dhe bashkëortakërinë me kompaninë bullgare EM Capital Group, e cila ka blerë Valtelina Kafe dhe sipas ekstraktit të QKR-së, mund ta shikoni në faqen e parë, në faqen e dytë aksioneren e Valtelina Kafesë, pra ortakërinë e Vjollca Hoxhës me EM Capital Group.(Lexo ketu)

 

Më tej nga të dhënat tona rezulton se ka një lidhje të fortë familjare të Mirel Mërtirit me Stela Bugallën. Pra, nuk janë thjeshtë emra të rastësishëm, por janë bashkëjetues në një nga zonat rezidenciale të kryeqytetit dhe kompanitë janë një rrjet i ndërtuar qëllimisht dhe jo vetëm për aktivitetin e inceneratorëve.

Sipas këtyre dokumentave është e vërtetuar katërcipërisht për herë të parë lidhja inceneratorë-media. Por, dhe mënyra sesi kompani, të regjistruar me emra të ndryshme janë thuajse të njëjtat, kanë të njëjtët pronarë, por nëpër letra, lëvizet diku te Klodi, dikur te Stela, te Mërtiri, te një italian, e kështu me radhë.

Këto janë kompanitë dhe këto janë ektraktet që ne sollëm më sipër dhe që tregojnë qartësisht se kush është përfshirë në skemën e inceneratorëve, nga Elbasani në Fier. Sepse investigimi ynë nuk përfundon deri këtu. Do të shkojmë më tej edhe tek inceneratori i Tiranës. Pra, zhvillimi i një kompanie hollandeze me një koncesion 30-vjeçar, për 128 milion euro dhe ky i lidhur me disa skandale, akuza dhe korrupsione, për të cilat është drejtuar gishti nga Bashkia e Tiranës këtë herë tek Erion Veliaj.

Faktet flasin vetë, emrat janë, por CNA.al do të sjellë më tej edhe të dhëna të tjera ekskluzive në lidhje me këto koncesione ku ende askush zyrtarisht nuk po heton. Jo thjeshtë për procedurë, por për lidhjet sesi kompani dhe individë të njëjtë përfitojnë koncesione. Në një moment të caktuar dalin nga dheu emra personash e një aktivitet të çuditshëm biznesi më parë, pa të ardhura dhe më pas marrin koncesione me qindra million euro, kredira në shumë të mëdha nëpër banka të nivelit të dytë por edhe me skema të ndryshme që nuk ndalen vetëm tek koncesioni, por dhe me tarifat e përpunimit të mbetjeve dhe mënyrën e administrimit të landfilleve, siç është ai i Tiranës, apo rasti i dy inceneratorëve që qeveria ka paguar para pa filluar puna.

Këto janë të dhëna që CNA.al do t’i zhvillojë më tej, duke sjellë detaje për secilin rast./ CNA.al

Ekskluzive dokumentet/ Klodi i inceneratoreve dhe Ben Blushi, blejnë “Lori Kafe”

Skandali/ Zbulohet skema e plotë, si pronarët e inceneratorëve paguan aksionerët e Top Channel

Ekskluzive dokumenti/Zbulohet ortakëria e Klodit të inceneratorëve me Ben Blushin

Zbulohen fijet/ Si u përdor Top Channel për të mbrojtur aferën 330 mln euro të plehrave

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Politikë

Petrit Vasili, ‘zagari’ që i kundërvihet ambasadores së SHBA duke ‘lehur’ kundër Reformës në Drejtësi

Publikuar

-

Nga

Petrit Vasili, zagari që i kundërvihet ambasadores së SHBA duke lehur kundër Reformës në Drejtësi

Nuk ka se si të ndodhte ndryshe. Petrit Vasili si gjithnjë pritej të ishte i pari që do t’i kundervihej amdasadores se SHBA Juri Kim dhe këtë e ka bërë me devotshmërinë e tij të njohur sa herë është fjala për t’iu sulur reformës në drejtësi.

Ish ministri më torrollak i drejtësise dhe deputeti me 362 vota, zagari i njohur që leh sa herë e ndërsen padroni i tij Ilir Meta, edhe sot iu kundërvu ambasadores se SHBA duke lehur kundër reformës në drejtësi.

Sot është mbajtur në Tiranë Tryeza e Rrumbullakët për Përfundimin e Strategjisë Ndërsektoriale të Drejtësisë në kuadër të 5 vjetorit të nisjes së Reformës në Drejtësi, ku midis të ftuarve të tjerë ka qenë edhe ambasadorja e ShBA në Tiranë zonja Juri Kim, e cila në fjalën e saj ndër të tjera tha:

“Shqipëria ka bërë përparim të jashtëzakonshëm drejt Reformës në Drejtësi që qytetarët e saj kërkojnë dhe ne po shohim rezultatet e atyre përpjekjeve. Të gjitha institucionet e ngritura nga Reforma në Drejtësi në 2016 janë tashmë plotësisht funksionale”.

Mirëpo një vlerësim i tillë nuk mund t’i pëlqente Ilir Metës, ndaj prej paburrërisë për të dalë vetë hapur dhe publikisht kundër ambasadores Kim, ai ndërseu Petrit Vasilin i cili mezi pret të shpalosë talentin e tij prej zagari të devotshëm sa herë që i duhet Metës kundër partnerëve ndërkombëtarë dhe reformës në drejtësi.

“Me institucionet e drejtësisë tashmë të ngritura, ato po tregojnë tani se mund të veprojnë dhe se mund të japin rezultate në emër të popullit shqiptar. Ato po tregojnë se ligji zbatohet në mënyrë të barabartë për të gjithë, të mëdhenj dhe të vegjël. Askush, askush, sado i fuqishëm mendon se është në këtë çast, askush nuk është mbi ligjin dhe është në dorën e institucioneve shqiptare të drejtësisë, është në dorën tuaj të tregoni nëpërmjet veprimeve tuaja se kjo është e vërtetë dhe do të jetë e vërtetë”, thotë ambasadorja Kim, ndërsa Petrit Vasili i përgjigjet duke e quajtur tryezën e rrumbullakët të organizuar sot ditën e përshpirtjes apo të vajtimit të reformës në drejtësi.

LEXO EDHE:  Topalli tregon tre arsyet përse duhet përmbysur Qeveria

“ Reforma në drejtësi nuk ka nevojē as për deklarata apo të përshpirtjeve që bëhen një herë në vit, sepse vit për vit bëhet nga një përshpirjte më 22 korrik” shprehet Petrit Vasili e më tej ai ju ka kujtuar ambasadorëve se “po flasin shumë, nderkohë që duhej të flisnin shumë më pak se ne nuk flasim për reformat e tyre, ambasadorët tanë nuk flasin për reformat e tyre, nuk fusin hundët!”

Vetëm një trutharë si ky Petrit Vasili mund të flasë më këtë gjuhë si komunistët e 1970-ës në Shqipëri e t’i thotë ambasadores amerikane dhe ambasadorit të BE-së qe “nuk duhet të flisni kaq shumë” për një reformë që është investimi më i madh në Shqipëri i qeverise se SHBA dhe BE.

LEXO EDHE:  A ka politikanë që i tremben Reformës në Drejtësi?/Ja përgjigjja e fortë e Blushit

Pra ata që e inicuan dhe që po e realizojnë reformën, ata që po e financojnë dhe që po udheheqin luftën kunder korrupsionit, SHBA dhe BE nuk duhet të flasin e duhet të vazhdojë të flasë Petrit Vasili i LSI-së, zagari lehës i Ilir Metës.

Mirëpo për ca langonj si ky kokëboshi i Metës dhe për ata që e ndërsejnë këtë të sulmojë ambasadoren e SHBA dhe reformën në drejtësi, zonja ambasadore foli shumë qartë sot teksa tha:

“Shumë vetë thanë se nuk mund të bëhej. Shumë vetë në fakt, nuk donin që të bëhej. Por po ndodh. Shumë do të vazhdojnë të shpresojnë dhe shumë do të vazhdojnë të veprojnë, për t’a ndaluar së ndodhuri”.

Mirëpo të gjithë ata si ky Petrit Vasili që po bëjnë ç’mos ta ndalojnë reformën në drejtësi e kanë të kotë. Ajo do ti djegë e përvëlojë të gjithë, sepse në fund të fundit ky është vullneti i popullit shqiptar, do apo nuk do zagari lehës dhe ai që e ndërsen zagarin e tij./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

5 vite reformë në drejtësi/ Xhafaj: Shumë nga ata që e votuan janë penduar

Publikuar

-

Nga

5 vite reformë në drejtësi/ Xhafaj: Shumë nga ata që e votuan janë penduar

Ish kreu i Komisionit të Posaçëm të Reformës në Drejtësi, Fatmir Xhafaj ka dhënë një intervistë për Radio Televizionin Shqiptar në kuadër të 5 vjetorit të kësaj reforme.

Rreth 40 % e kushtetutës që u ndryshua me votimin e vitit 2016 në parlament, i hapi rrugë një sistemi që shkaktoi furtunë mes gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Sot pas 5 vitesh, Xhafaj është i mendimit se reforma ishte dhe mbetet gjëja e duhur e cila jo vetëm e ringriti por dhe e rithemeloi pushtetin gjyqsorë.

Sipas tij në 25 vite pushteti gjyqsor ka qenë nën kontrollin politik dhe ky projekt sot ka garantuar pavarësinë kushtetuese dhe ligjore.

“Çdo gjyqtar, prokuror dhe çdo institucion është jashtë ndikimit të politikës, jashtë interferencave, mekanizmave ndërhyrës në sistem. Sistemi sot drejtohet përmes institucioneve të veta. Gjyqtari dhe prokurori që deri dje jo vetëm që ishte i varur nga pushteti politik, ndikimi politik në karrierën e tij apo disiplinimin e promovimin e tij, ishte i varur edhe nga eprori i tij. Sot prokurori është i pavarur në procesin investigativ, e hetimit dhe vendimmarrjes së tij. Për të shkuar në Gjykatën e Lartë nuk duhet të shkosh te Presidenti, Kuvendi apo partia politike që ka qeverisjen e vendit. Mjafton të konkurrosh konform kritereve ligjore dhe profesionale dhe të bësh karrierë dhe të jesh i pavarur në ushtrimin e detyrës”, deklaroi Xhafaj në intervistë për RTSH-në.

Ai theksoi se reforma kishte kundërshtarë, por falë presionit publik dhe atij ndërkombëtar e kishin të pamundur të ndërhynin.

LEXO EDHE:  Ben Blushi për CityNews/Sfidon Bashën duke i kërkuar firmat për Presidentin nga populli

“E kam thënë atëherë dhe e ritheksoj se që në atë kohë kishte njerëz që nuk e dëshironin këtë reformë, aq më tepër kur e panë të formësuar se ku do të shkonte ajo. Por, ishin të pamundur për ta ndaluar për shkak të presionit të madh të opinionit publik, shoqëror e ndërkombëtar. Jemi të gjithë dëshmitarë të atij momenti e presioni të jashtëzakonshëm për të garantuar ato 140 vota.

Disa nuk e donin, 24 orë përpara nuk diskutohej projekti kushtetues, por diskutohej rrëzimi i qeverisë. 24 orë më pas u votua me 140 kartona”, deklaroi Xhafaj.

LEXO EDHE:  LSI i përgjigjet Ballës/ Selinë e PS e goditën socialistët, teatrit të qeverisë i erdhi fundi

I pyetur nga se duhet të kenë frikë sot gjyqtarët e prokurorët, nga vetë sistemi i drejtësisë, ku bëjnë pjesë, publiku apo presioni i politikës, Xhafaj deklaroi se Kushtetuta nuk i lejon të ndikohen dhe të pranojnë asnjë lloj ndikimi të të tretëve, dhe aq më tepër të politikës.

“Unë e them shpeshherë me një fjalë: deri dje prokurorët e gjyqtarët ishin tej mase të varur nga politika, sot ata janë, vetëm nëse duan të vetëvaren. Kushtetuta, ligji nuk i lejon të ndikohen dhe të pranojnë çdo lloj ndikimi të të tretëve dhe jo më të politikës në veprimtarinë e tyre”, shprehet Xhafaj./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE

Politikë

Strehimi social me koncesion/ Tabaku: Skemë mafioze për të kapur çdo truall të lirë

Publikuar

-

Nga

Strehimi social me koncesion/ Tabaku: Vesi del me shpirtin, skemë mafioze për të kapur çdo truall të lirëg

Deputetja demokrate Jorida Tabaku e ka quajtur një skemë mafioze vendimin e qeverisë Rama për të dhënë me koncension  dhe strehimin e qytetarëve.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Tabaku shkruan se kjo është një skemë korruptive dhe mahoze, që bëhet për të zhdukur çdo truall publik që ka mbetur në vend, dhe kthimin e tyre në kantiere ndërtimi.

Postimi i plotë i Tabakut:

Qeveria shqiptare ka një mesazh të qartë nga FMN dhe BB në lidhje me shpenzimet dhe buxhetin; fokusimi tek rindërtimi dhe tek rikuperimi i ekonomisë nga pandemia, por ka vendosur të fokusohet tek oligarkia dhe PPP-të.

Vendimi i Qeverisë që përcakton një skemë PPP për strehimin social ku bën bashkëpunëtorë edhe qeverinë vendore është një shenjë që vesi del me shpirtin.

12% e PBB sot është në kontratat e PPP, norma më e lartë në Bashkimin e Europian dhe shumë herë më e lartë se vendet e rajonit.

Ndërkohë që portet, aeroportet dhe çdo pasuri e shqiptarëve (përfshirë edhe pasurinë e tyre personale) është në PPP, qeveria vendos që të thellojë edhe më shumë krizën.

Ajo vendos të kaloj përmes një VKM-je edhe strehimin social në skemën e shëmtuar dhe të pandershme të PPP-ve që ka ngritur në vend.

LEXO EDHE:  Dokumentat-Skandal me koncesionin e rrugës Durrës-Kukës/ Ankimi u pranua jashtë afatit ligjor

LEXO EDHE:  A ka politikanë që i tremben Reformës në Drejtësi?/Ja përgjigjja e fortë e Blushit

Një skemë mafioze për të kapur çdo truall të lirë publik që ky i fundit të zhvillohet nga klientët e qverisë. Një skemë e shëmtuar që u përdor dhe në lidhje me truallin e teatrit kombëtar.

Tanimë, do të përdoret kjo skemë korruptive dhe mafioze për të zhdukur parqet dhe për t’i justifikuar si banesa sociale. Kurrë shqiptarët nuk do t’i marrin këto banesa, përkundrazi!

Në një kohë ku borxhi publik po shkon sa 100% e PBB, në një kohë ku detyrimet karshi të tretëve po rriten si pasojë e sjelljes arrogante të qeverisë që po i kushton mbi 445 mln euro në arbitrazh.

Më shumë borxh, më shumë detyrime, më pak mundësi për t’u strehuar por më shumë para për klientët e qeverisë nga paratë e shqiptarëve.

Qytetarët paguajnë më shumë taksa, qeveria i dhuron më shumë para dhe projekte oligarkisë së PPP-ve ndërkohë që komuniteti merr gjithnjë e më pak shërbime në këmbim.

 

LEXO TE PLOTE