LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Dërgohet për ndjekje penale zyrtari/ Letra e Ndrecës për Prokurorinë

31 Janar 2018, 09:21, Aktualitet CNA

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit nëpërmjet ISHMP-së çon për ndjekje penale kreun e inspektoriatit të Beratit,  Altin Kazazi, me akuzën për shpërdorim të detyrës.

Vendimi është marrë pas një inspektimi të hollësishëm në terren ku janë konstatuar nga afër shkeljet ligjore si dhe pas verifikimit të dokumentacionit. Grupi i punës ka konstatuar se mosveprimet e të akuzuarit kanë sjellë një dëm të konsiderueshëm në një sipërfaqe prej 197 ha në fondin pyjor. Nga inspektimi rezulton se nuk është bërë vlerësimi i subjekteve që ushtrojnë aktivitet brenda koordinatave të miratuara në lejet minerare, leje mjedisore dhe se kryeinspektori i Beratit nuk është marrë asnjë masë me dënim për kundravajtje administrative apo verifikim dhe inspektim të subjekteve që ushtrojnë veprimtari brenda territorit të qarkut Berat.

Në letrën drejtuar prokurorisë Tiranë kryeinspektori i komanduar i ISHMP-së dhe njëherësh sekretari i përgjithshëm i ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, z.Plarent Ndreca argumenton shkeljet e njëpasnjëshme që janë vënë re gjatë ushtrimit të detyrës nga ana e shtetasit Kazazi, në pozicionin e kryeinspektorit rajonal të Beratit.

?Të vendosur në tolerancën zero ndaj personave përgjegjës përgjatë ushtrimit të detyrës së tyre, veçanërisht kur këta të fundit mbajnë mbi supe përgjegjësinë e përmbushjes së detyrës,ISHMPU e çmon si të domosdoshëm denoncimin pranë organeve përkatëse të ndjekjes penale. Duke qenë të bindur në luftën ndaj këtyre fenomeneve ne çmojmë se veprime të tilla dëmtojnë rëndë marrëdhëniet juridike të vendosura për mbrojtjen dhe mirëfunksionimin e shtetit ligjor të Republikës së Shqipërisë?.- shkruhet në letrën drejtuar Prokurorisë.

Krahas kallëzimit penal, grupi i inspektimit ka pezulluar edhe punimet e të gjitha subjekteve të inspektuara të cilat ushtrojnë aktivitetin e tyre në fondin pyjor e kullosor në fushën e shfrytëzimit të mineraleve me karrierë, dhe galeri dhe gurë gëlqerorë deri në plotësimin e plotë të dokumentacionit ligjor.

Lajmet e fundit nga