LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ky është "produkti magjik" që i bën fëmijët më inteligjentë

20 Mars 2017, 15:56, Lifestyle CNA

Kjo dëshirë e tyre nuk varet domosdoshmërisht nga faktori gjenetik apo ndonjë mrekulli e nënës natyrë. Sipas një studimi të ri fëmijët që konsumojnë vaj peshku mund të përmirësojnë në mënyrë të konsiderueshme aftësinë për të lexuar në vetëm 3 muaj. Hulumtuesit shkencorë nga University of Gothenburg  në Suedi, kryen një eksperiment tek 154 fëmijë të moshës 5-10 vjeç të cilët i ndanë në dy grupe.

Të dy grupet  ndoqën të njëjtën dietë ushqimore, por grupit të parë iu shtuan edhe kapsula me vaj peshku gjatë javës. Më pas u kryen një sërë testesh memorizuese për të matur aftësinë e fëmijëve në të mësuar. Fëmijët që morën kapsulat me vaj peshku shfaqën përmirësime në të lexuar, në zgjidhjen e ekuacioneve dhe në mësimin e fjalëve të reja të gjuhës duaj që po mësonin.

Sipas autorit kryesor të këtij studimi Mats Johnson, duhet realizuar një studim i dytë për të konfirmuar rezultatet e të parit, megjithatë janë rezultate shumë premtuese. /CityNews 

Lajmet e fundit nga