LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Dokumenti-Dhjetëra tendera nga Rilindja/ Si u “shit” kreu i PD-së së Korçës

25 Qershor 2022, 11:51, Politikë CNA

Dokumenti-Dhjetëra tendera nga Rilindja/ Si u “shit” kreu i

CNA.al nëpërmjet disa shkrimeve, ka treguar sesi “Rilindja” ka mundur të “rrëmbejë” postin e kreut të Partisë Demokratike në Korçë.

Ashtu sikurse është raportuar, pas zhvillimit të zgjedhjeve të brendshme, në krye të PD-së së Korçës, është vënë Devis Osmani, një personazh i mbështetur nga ministri i Ramës, Niko Peleshi.

Nga ana tjetër, ka edhe një detaj. Devis Osmani, kreu i degës së PD-së në Korçë, është kunati i Gjergji Koki, kreu i degës së PS-së, në këtë qytet.

Dokumenti-Dhjetëra tendera nga Rilindja/ Si u “shit” kreu i

Pra, në krye të PD-së së Korçës, është vënë thjeshtë dhe vetëm një “ushtar” i Niko Peleshit.

Ndërkohë, sot CNA.al sjell të tjera detaje, që tregojnë sesi Rilindja ka “blerë” kryetarin e Partisë Demokratike, në Korçë.

Dokumenti-Dhjetëra tendera nga Rilindja/ Si u “shit” kreu i

Në foton më poshtë shikohen 15 tendera, që janë fituar nga kompania NATYRAL-3D, në Korçë, Kolonjë, Pogradec apo Devoll.

Dokumenti-Dhjetëra tendera nga Rilindja/ Si u “shit” kreu i

Sipas ekstraktit ligjor, NATYRAL-3D, është një kompani, me ortak të vetëm me 100% të kapitalit, Devis Osmanin. Pra, kryetarin e PD-së së Korçës, i cili është gjithashtu dhe administrator i kësaj kompanie.

Dokumenti-Dhjetëra tendera nga Rilindja/ Si u “shit” kreu i

Nga ana tjetër ka edhe një detaj. Nëse shikon më vëmendje foton më sipër, disa nga tenderat e fituar nga kompania e Devis Osmanit, janë dhënë nga “Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Korçë”, e cila drejtohet nga Gjergji Koki.

Pra, Gjergji Koki, drejtor i Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Korçë, njëkohësisht kreu lokal i PS-së, i jep tendera kreut të PD-së, në këtë qytet.

Nga ana tjetër, CNA.al ka raportuar në lidhje me një tjetër kompani, Natyral Fruit shpk, e krijuar në datën 10 janar 2019 dhe me adresë në Bulgarec të Korçës dhe me numër NIPT L93711002D, ku Devis Osmani është pronar dhe administrator.

Për ndërtimin e kësaj kompanie, Osmani ka pasur një kapital relativisht të ulët, vetëm 100.000 lekë.

Objekti i aktivitetit është tregtim, ruajtje, magazinim dhe përpunim të produkteve bujqësore, fruta perime dhe blektorale etj. Po ashtu, ky aktivitet funksionon edhe për import eksport të prodhimeve bujqësore, blektorale, industrial, fruta perime, dhe transportimin e të gjithë këtyre mallrave. Import eksport të materialeve ndërtimore, lëndë drusore, materiale inerte, tulla, dhe transportimin e tyre. Ndërtimin e kësaj kompanie, kryetari i PD-së në Korçë duket se nuk e ka pasur pa mbështetje nga qeveria.

Dokumenti-Dhjetëra tendera nga Rilindja/ Si u “shit” kreu i

Por, ka dhe njjë tjetër detaj që ngre dyshime. Devis Osmani figuron që e ka krijuar kompaninë e tij në 10 janar të vitit 2019, kohë kjo kur Niko Peleshi ka qenë ministër i Bujqësisë.

Peleshi e ka mbajtur këtë detyrë nga muaji shtator 2017 – janar 2019.

Faktet e mësipërme ngrenë dyshime se pas “blerjes” me tendera, Rilindja i ka “dhuruar” Devis Osmanit, edhe detyrën e kryetarit të PD-së së Korçës./CNA.al

 

Lajmet e fundit nga