LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Bilanc lufte në 5 muaj/ 680 persona të aksidentuar, 75 viktima

23 Qershor 2022, 08:46, Kronika CNA
Bilanc lufte në 5 muaj/ 680 persona të aksidentuar, 75 viktima
Foto ilustruese

Në muajin maj 2022 numërohen 106 aksidente rrugore nga 120 aksidente të ndodhura në muajin maj 2021, duke u ulur me 11,7%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Në pesëmujorin e parë të vitit 2022, numërohen 483 aksidente rrugore nga 547 aksidente të ndodhura në të njëjtën periudhë të një viti më parë, duke u ulur me 11,7%.

Bilanc lufte në 5 muaj/ 680 persona të aksidentuar, 75 viktima

Në muajin maj 2022, numri i të aksidentuarve (të vrarë dhe të plagosur) është 156 persona nga 151 që ishte në të njëjtin muaj të një viti më parë.

Në pesëmujorin e parë të vitit 2022, numri i të aksidentuarve është 680 persona nga 714 persona të aksidentuar në të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Në muajin maj 2022, numri i të vdekurve nga aksidentet rrugore është 19 persona, nga 20 persona të vdekur në maj 2021.

Në pesëmujorin e parë të vitit 2022, numri i të vdekurve nga aksidentet rrugore është 75 persona nga 90 persona të vdekur në pesëmujorin e parë të vitit 2021.

Në muajin maj 2022, aksidentet rrugore, në 86,8% të rasteve kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së drejtuesit të mjetit.

Numri më i lartë i aksidenteve në këtë periudhë është kryer nga grupmosha deri 24 vjeç, duke zënë 30,2% të numrit të aksidenteve gjithsej.

Aksidentet në këtë grupmoshë janë rritur me 28,0%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Në pesëmujorin e parë të vitit 2022, aksidentet rrugore, në 13,3% të rasteve, kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së këmbësorit. Gjatë kësaj periudhe, numri i aksidenteve sipas sjelljes së këmbësorit është ulur me 36,6%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë./CNA.al

Bilanc lufte në 5 muaj/ 680 persona të aksidentuar, 75 viktima

Bilanc lufte në 5 muaj/ 680 persona të aksidentuar, 75 viktima

Lajmet e fundit nga