LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

8 mënyra si të fitoni para nga shtëpia

2022-08-10 17:00:00, Kuriozitete CNA
8 mënyra si të fitoni para nga shtëpia
Foto ilustruese

Jeni i papunë ose jeni mërzitur nga puna juaj dhe dëshironi të fitoni para, zgjidhja është të punoni nga shtëpia.

Me zhvillimin e teknologjisë, të fituarit para nga shtëpia tashmë është më e lehtë. Ne po ju rendisim disa mënyra për të fituar para nga shtëpia.

1. Jepni mësim online për gjuhët e huaja dhe paguhuni për këtë

Tani për tani, kërkesa për mësues të anglishtes ose të gjuhëve të tjera është jashtëzakonisht e lartë. Për shkak të angazhimeve personale, shumë persona kërkojnë që t'i mësojnë gjuhët e huaja online.

Një kompani e quajtur VIPKID po punëson njerëz për tu mësuar anglisht në internet studentëve kinezë dhe ata janë të gatshëm të paguajnë deri në 22 dollarë në orë që ju të punoni nga shtëpia. Po ashtu ka edhe kompani të tjera të cilat kërkojnë mësues online për gjuhë të ndryshme të botës, në të cilat ju mund të keni aftësi të mira komunikuese.

2. Punoni si asistent virtual nga shtëpia

Si një asistent virtual, do të punoni në internet për të ofruar shërbime për bizneset ose individët e tjerë. Në shumicën e rasteve, asistentët virtualë përdorin aftësitë që tashmë kanë për të bërë punë që i lejojnë ata të punojnë nga shtëpia. Nëse nuk keni aftësi, mund të mësoni lehtësisht disa.

Ju nuk keni nevojë për ndonjë lloj edukimi ose përvojë për ta bërë këtë. Jo të gjitha punët i kërkojnë këto gjëra. Për shembull, ju mund të punësoheni për të kryer detyra administrative, të tilla si menaxhimin e emaileve, planifikimin e takimeve ose pagesën e faturave. Meqenëse po kërkoni të fitoni para shtesë çdo javë, kjo është një mundësi e shkëlqyer për ju.

3. Shkruani me pagesë

Nëse ju pëlqen të shkruani, ka njerëz ose biznese që do të donin t'ju punësonin. Ju mund të fitoni para duke shkruar postime në blog, manuale udhëzimi ose dokumente të tjera. Ndërsa arsimimi dhe përvoja nuk kërkohet, ju patjetër duhet të jeni në gjendje të lexoni dhe shkruani anglisht (ose gjuhën e synuar) rrjedhshëm.

Shumica e shkrimtarëve të pavarur janë të vetëpunësuar dhe kanë disa klientë me të cilët punojnë rregullisht. Kjo u jep atyre fleksibilitet për të bërë gjëra të tjera në të njejtën kohë dhe meqenëse nuk është si një punë normale, ju mund ta bëni atë nga kudo vetëm me një laptop dhe lidhje interneti.

4. Bëni punë korrigjuese nga shtëpia

Nëse pika juaj e fortë është gramatika, kjo do të thotë që do të ishit një korrektues i shkëlqyeshëm. Ju mund të fitoni para duke korrigjuar libra, blogje, artikuj, etj.

Ndryshe nga një redaktor në një kompani mediatike, nuk ju nevojitet një diplomë për t'u bërë korrektues. Thjesht duhet të dini gramatikën dhe drejtshkrimin tuaj, si dhe të keni një sy të mprehtë për të dalluar gabimet.

5. Fitoni para duke mësuar online

Mësimi nuk është thjesht një mënyrë tjetër për të fituar para, është gjithashtu një mënyrë për të ndihmuar të tjerët. Si mësues, ju do të punoni me studentët në internet për t'i ndihmuar ata të përmirësojnë njohuritë e tyre ose të mësojnë diçka të re. Ajo që vendosni të mësoni në internet do të varet nga ju.

Në shumicën e rasteve do t'ju duhet një diplomë. Mësimi ju jep mundësinë për të fituar para në orarin tuaj. Mund të punoni disa orë në javë ose me kohë të plotë. Tutor.com është një kompani ku ju mund të gjeni punë si mësues për degë të ndryshme.

6. Krijoni website ose faqe interneti

Edhe me gjithë teknologjinë, mësimet dhe këshillat, disa njerëz ende nuk e kanë idenë se si të hapin një faqe interneti. Por ju mund të përmirësoni aftësitë tuaja duke mësuar nga videot nga internet. Ju nuk keni nevojë të shkoni në shkollë për këtë. Si një dizajner në internet, nuk duhet të shqetësoheni kurrë për gjetjen e punës.

7. Bëni administrim online nga shtëpia

Nëse keni qenë ndonjëherë pjesë e ndonjë komuniteti ose grupi në Facebook, ju e dini se ka njerëz që i menaxhojnë ato forume. Janë ata që miratojnë ose bllokojnë anëtarët, bëjnë njoftime dhe në përgjithësi kujdesen që gjërat të jenë në vijë e të mos dalin nga kontrolli.

Edhe ju mund ta bëni këtë. Për sa kohë që njiheni me mënyrën se si funksionojnë ato platforma ose mësoni për to, ju mund të jeni administrator i forumit. Është një nga punët më të mira nga shtëpia që mund të bëni. Mund ta bëni ose me kohë të pjesshme ose me kohë të plotë.

8. Menaxhoni llogaritë e mediave sociale

Shumica e njerëzve mendojnë se të jesh menaxher i mediave sociale ka të bëjë me postimin e statuseve, shpërndarjen e memeve ose pëlqimet. Por kjo është larg nga e vërteta. Si menaxher i mediave sociale, ju do të jeni përgjegjës për trajtimin e partneriteteve të markave, drejtimin e fushatave të marketingut social, ndërveprimin me klientët dhe më shumë.

You can also analyze everything that is happening. While it may seem like this job requires a degree, luckily anyone can do it. What you need is to have knowledge of social media platforms like Facebook, Twitter and Instagram. You need to know how they work and how each platform can be used to help a company.

This can be a great part-time or full-time job and you can have more than one client./ BA – CNA.al

Lajmet e fundit nga