LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

I dashuri i Vjollca Hoxhës “prek” fundin/ Shpresim Bajraktarin nuk e shpëton dot "Top Media"

30 Maj 2022, 09:46, Aktualitet CNA

I dashuri i Vjollca Hoxhës “prek” fundin/ Shpresim Bajraktarin

I dashuri i përfolur i Vjollca Hoxhës, pronares së "Top Media"-s, Shpresim Bajraktari, rezulton pronar i tetë kompanive sipas të dhënave zyrtare të QKB-së.

Por me të  gjitha kompanitë, Bajraktari është i zhytur në borxhe ndaj Drejtorisë së Tatimeve dhe Bashkisë.

Për t’iu shmnagur detyrimeve që shkojnë miliarda lekë në total, ai ka ndryshuar emra kompanish, ka hapur dhe mbyllur NIPT-e sekondare, por sërish borxhi në tatime ka mbetur, madje i rritur në shuma marramendëse.

Sot do të trajtojmë një tjetër kompani me të cilën Bajraktari ka falimentuar dhe në mes borxhesh i ka ndryshuar emrin.

Bëhet fjalë për shoqërinë "MPM", "Multi Parking Management", e cila është regjistruar në QKB me 11.11.2015 me numër identifikimi L52311004B. Pas katër vitesh kompania ka ndryshuar emrin në  “Dillon Group”.

Ndryshimi i emrit të kompanisë

Kompania "MPM", "Multi Parking Management", me datë 13.08 2019 është njohur me një urdhër për sekuestro nga Dhoma  e Përmbaruesve Gjyqësorë.

Kompania nuk i është përgjigjur respektimit të afatit të kërkesave të lajmërimit për ekzekutim vullnetar të dënimit dhe në këtë situatë është vënë në sekuestro nga përmbaruesi gjyqësor, Resul Alushani.

I dashuri i Vjollca Hoxhës “prek” fundin/ Shpresim Bajraktarin

Çuditërisht, një ditë më pas, kompania e ka shlyer detyrimin, por dy muaj më vonë, sërish ndaj saj është lëshuar një tjetër urdhër-sekuestrim.

Me 08.10.2019, përmbaruesi gjyqësor Eris Sotiri i ka kërkuar Qendrës Kombëtare të Biznesit të vendosë sekuestron konservative mbi aktivitetet e palës debitore "MPM", "Multi Parking Management", me qëllim mostjetërsimin e tyre si dhe moskryerjen e çdo veprimi që do të sillte ndryshim në regjistrin tregtar.

I dashuri i Vjollca Hoxhës “prek” fundin/ Shpresim Bajraktarin

Një muaj më vonë hiqet sekuestro dhe bëhet ndryshimi i emrit të kompanisë në "Dillon Group" për të vijuar më tej me historinë e borxheve.

Pasi i ka ndryshuar emrin, në vitin 2019 Shpresim Bajraktari ka marrë një borxh në formë kredie prej 83 840 700 00 lekësh.

Ndërkohë që në vitin 2020 ka rezultuar me humbje në shumën  21448 725 lekë.

Përgjatë viteve 2020-2021, ka pasur disa urdhra për vënien në sekuestro të kësaj kompanie, ashtu siç CNA.al ka raportuar më herët.

Shuma e debive ka shkuar në 66 872 524 lekë.

Me kredi mbi 800 milionë lekë dhe me borxhe në tatime 66 872 524 lekë, Shpresim Bajraktari si një nga ortakët e Kompanisë “Dillon Group", me anë të administratorit Dariel Duka ka mbylluar dhjetëra adresa, ku operonte kompania e tij.

Dhe, sipas Tatimeve, ”Dillon Group” në vitin 2022 rezulton me 864 milionë lekë detyrime të papaguara.

Ndër keto 226 milionë lekë janë sigurime shoqërore.

I dashuri i Vjollca Hoxhës “prek” fundin/ Shpresim Bajraktarin

I dashuri i pronares së "Top Media"-s, me gjithë miliardat e detyrimeve të papaguara, është ende në treg, i paprekur nga institucionet, ndërkohë nga ana tjetër Vjollca Hoxha bën avokaten e tij, duke sulmuar herë pas here në mediat e saj, drejtues të Tatimeve dhe Financave./CNA.al

Lajmet e fundit nga