Pjesë e zgjedhjeve të pjesshme vendore/ Komisionin i Rithemelimit bën njoftimin e rëndësishëm për kandidatët

19 Janar 2022, 20:55, Politikë CNA
Pjesë e zgjedhjeve të pjesshme vendore/ Komisionin i Rithemelimit

Komisioni i Përkoshëm i Rithemelimit të Partisë Demokratike ka bërë me dije se, do të jetë pjesë e zgjedhjeve vendore të pjesshme për tu dhënë shqiptarëve mundësinë për tu përfaqesuar në qeverisjen vendore me kapacitetet më të mira të vendit.

Gjtihashtu Komisioni i Rithemelimit thekson se sot është vendosur hapja e procesit të primareve brenda PD për e kandidaturave.

Procesi i përzgjedhjes do të finalizohet me datë 30 Janar 2022 sipas parimit ?të Primareve?.

“Duke ndjekur situatën politike për zgjedhjet e pjesshme, Komisioni i Përkoshëm i Rithemelimit të Partisë Demokratike deklaron se do të jetë pjesë e këtyre zgjedhjeve për tu dhënë shqiptarëve mundësinë për tu përfaqesuar në qeverisjen vendore me kapacitetet më të mira të vendit.

Komisioni i Përkohshëm i Rithemelimit vendosi sot hapjen e procesit të primareve brenda PD për përzgjedhjen e kandidaturave më të mira për secilën nga bashkitë në garë.

Nga sot, në të gjitha bashkitë ku do të hapet gara Partia Demokratike fillon punën  për evidentimin e kandidatëve. Procesi i përzgjedhjes do të finalizohet me datë 30 Janar 2022 sipas parimit ?të Primareve?.

Në përputhje me statutin e PDSH neni 12 dhe 38 kandidatët mund të evidentohen:

Me vetëpropozim;

Propozim nga anëtarësia;

Propozim nga organet qëndrore të PDSH.

Kandidatët duhet të jenë personalitete me autoritet të lartë politik profesional dhe shoqëror.

Dokumentacioni i nevojshëm duhet të paraqitet pranë Komisionit të Përkohshëm të Rithemelimit të PD dhe duhet të përmbajë CV profesionale dhe politike të kandidatëve si dhe formularin e vetëdeklarimit për pastërtinë e figurës së kanditatit.

Afati për paraqitjen e kandidaturave është data 24 Janar 2022 ora 24.00”, thuhet në deklaratë./ CNA.al

Lajmet e fundit nga