8 mënyra për të zgjidhur problemet nëse ekrani me prekje i iPad-it nuk funksionon

14 Janar 2022, 18:00, Tech CNA
8 mënyra për të zgjidhur problemet nëse ekrani me prekje i

Nëse ekrani juaj me prekje i iPad-it nuk funksionon, zgjidhja mund të jetë e thjeshtë. Sigurohuni që të mos ketë asgjë që e pengon ekranin me prekje të lexojë majat e gishtave, si dorezat ose lagështia.

Më poshtë do të gjeni 8 mënyrat që do t?iu ndihmojnë të zgjidhni problemin.

Shumica e dorezave nuk punojnë mbi ekranin me prekje të iPad. Ndërsa ka doreza speciale që janë krijuar posaçërisht për të punuar me ekranet me prekje.

Përveç kësaj, përpara se të provoni rregullime më të ndërlikuara, sigurohuni që ekrani juaj të jetë absolutisht i pastër dhe i thatë . Përdorni një leckë mikrofibër ose një lloj tjetër lecke të butë, pa garzë për të hequr çdo mbetje nga ekrani dhe ? kjo është pjesa më e rëndësishme ? sigurohuni që të jetë plotësisht i thatë.

Fikni iPad-in, prisni disa minuta dhe ndizeni përsëri. Rindezja e një kompjuteri mund të zgjidhë një sërë problemesh, duke përfshirë një ekran me prekje me probleme. Megjithatë, nëse ekrani me prekje nuk funksionon, nuk do të mund ta rrëshqitni butonin për ta fikur. Zgjidhja? Ekziston një mënyrë për ta fikur duke përdorur vetëm butonat në iPad.

Ekranet me prekje mund të jenë të ndjeshme ndaj temperaturës dhe nëse po përdorni iPad-in tuaj në kushte ekstreme të temperaturës, të tilla si në temperatura të ngrira ose në nxehtësinë e verës, ekrani me prekje mund të mos funskionojë mirë. Prisni derisa të mund ta përdorni iPad-in në kushte më të temperaturës nominale dhe shikoni nëse kjo e zgjidh problemin.

Në raste të rralla, një aksesor që nuk funksionon ose një softuer me probleme mund të bëjë që ekrani me prekje i iPad të ndalojë së punuari kur ka një aksesor të lidhur. Lajmi i mirë është se ndryshe nga një kompjuter, nuk ka shumë vende për të kontrolluar, thjesht shkëputni çdo gjë që lidhet me Lightning-in e iPad-it ose  USB-C port, edhe nëse është thjesht një kabllo karikimi. Është një ide e mirë që gjithashtu të rindizni iPad-in pasi të keni shkëputur çdo aksesor.

Nëse ekrani me prekje i iPad-it tuaj ndalon së punuari vetëm me ndërprerje, mund të jetë që një aplikacion i veçantë po e shkakton problemin. Nëse mund të verifikoni që ekrani ndalon së punuari vetëm kur filloni një aplikacion të caktuar, kontrolloni nëse ekziston një përditësim i disponueshëm për atë program . Nëse jo, do të dëshironi të fshini aplikacionin ose të ndaloni përdorimin e tij derisa të përditësohet dhe defekti të zgjidhet.

Nëse keni një mbrojtës ekrani në iPad, një film i hollë plastik i krijuar për të mbrojtur iPad-in nga gërvishtjet dhe dëmtimet e tjera është e mundur që kjo të pengojë aftësinë e tabletit tuaj për të lexuar gishtat. Hiqni filmin dhe provoni të përdorni sërish ekranin me prekje.

Nëse asnjë nga këto opsione nuk funksionoi, problemi ka të ngjarë të jetë i lidhur me harduerin dhe do t’ju duhet të kërkoni ndihmë nga shërbimi i klientit të Apple./ CNA.al 

Lajmet e fundit nga