Mikroçipi sa një kokërr orizi që ruan pasaportën e vaksinës COVID nën lëkurë/ Ja si funksionon

21 Dhjetor 2021, 11:53, Tech CNA
Mikroçipi sa një kokërr orizi që ruan pasaportën e

Epicenter, një startup me bazë në Stokholm, zbuloi një mënyrë të re për të mbajtur pasaportën e vaksinës COVID – në një mikroçip të implantuar nën lëkurën tuaj.

Implanti mund të lexohet nga çdo pajisje duke përdorur protokollin e komunikimit në fushë të afërt (NFC) – teknologji e përdorur për pagesat pa kontakt dhe sistemet e hyrjes pa çelës.

Në një video të shpërndarë nga Epicenter, Hannes Sjöblad, shefi i shpërndarjes, ka çipin në krah dhe thjesht tund një smartphone mbi të për të ngritur statusin e tij të vaksinimit.

 dailymail/ Implantet janë teknologji shumë e gjithanshme që mund të përdoren për shumë gjëra të ndryshme, dhe tani për tani është shumë e përshtatshme që pasaporta e COVID të jetë gjithmonë e aksesueshme në implantin tuaj, tha ai në një deklaratë.

Më 11 mars 2020, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) e shpalli COVID-19, sëmundjen e shkaktuar nga SARS-CoV-2, një pandemi.

Që atëherë, virusi pushtoi botën – duke mbyllur bizneset dhe duke i detyruar njerëzit në shtëpitë e tyre për muaj të tërë.

Edhe pse bllokimet janë lehtësuar që atëherë në mbarë botën, koronavirusi është ende i shfrenuar dhe po ndryshon në variante të reja që janë më të vështira për t’u ndalur nga përhapja.

Megjithatë, bota tani ka akses në vaksina, të cilat lehtësojnë simptomat e virusit vdekjeprurës, dhe informacioni i statusit të vaksinës jepet në formë letre ose dixhitale të njohur si pasaportë COVID.

Shumë ambiente, restorante, bare, salla koncertesh dhe muze, në të gjithë SHBA-në kërkojnë që vizitorët të paraqesin statusin e tyre të vaksinimit për të hyrë në ndërtesë.

Dhe Epicenter dëshiron ta bëjë prezantimin e këtij informacioni sa më të lehtë.

Në rast se telefoni juaj mbaron pa bateri, ai është gjithmonë i aksesueshëm për ju. Pra, sigurisht, kështu e përdorim këtë teknologji sot, vitin e ardhshëm do ta përdorim për diçka tjetër?, tha Sjoblad.

Mikroçipi qëndron direkt nën lëkurë, qoftë në krah ose midis gishtit të madh dhe treguesit.

Sipas Sjöblad, procedura është ‘plotësisht e kthyeshme’ dhe nuk kërkon një aplikacion të veçantë telefoni./S.K-CNA.al

Lajmet e fundit nga