Nga sediljet rrotulluese deri të një asistent personal Siri/ Njihuni me opsionet e makinës Apple

27 Dhjetor 2021, 15:26, Tech CNA
Nga sediljet rrotulluese deri të një asistent personal Siri/ Njihuni

Thashethemet për zhvillimin e makiës Apple u shfaqën për herë të parë në fund të 2014.

Pavarësisht se ka potencialin për të qenë projekti më i madh i firmës me bazë në Kaliforni, si figurativisht ashtu edhe fjalë për fjalë, zyrtarisht janë zbuluar pak gjëra të çmuara për planet lidhur me Apple Car.

Megjithatë, shenjat e zhvillimit janë të shumta, nga testet e dukshme të vazhdueshme të firmës të softuerit vetë-drejtues rreth Kupertinos nëpërmjet një flote SUV-sh Lexus të ngarkuar me sensorë deri në paraqitjen e një sërë patentash sugjeruese.

Bazuar në këto, ekspertët kanë parashikuar se si mund të duket Apple Car dhe tiparet revolucionare që mund të ketë, nga një panel i personalizueshëm me ekran me prekje te një “asistent i automatizuar inteligjent” i ngjashëm me Siri.

Modeli i mrekullueshëm ka linja të hijshme, minimaliste që i bëjnë ofertat teknologjike të Apple kaq të dallueshme, deri te logoja e ndezur e Apple në grilën e radiatorit.

Ky fleksibilitet i brendshëm mund të lehtësojë një përvojë më shoqërore të udhëtimit kur makina është në modalitetin e vetëdrejtimit, ndërkohë që lejon që pasagjeri i sediljes së shoferit të kthehet dhe të rimarrë kontrollin kur kërkohet.

Krahas pritshmërive për një modalitet autonom për Apple Car, një tjetër patentë lë të kuptohet për një ‘asistent të automatizuar inteligjent’ të ngjashëm me Siri që ? krahas përgjigjes ndaj komandave dhe kërkesave të drejtpërdrejta ? do të jetë gjithashtu në gjendje të monitorojë mjedisin e automjetit dhe ose të reagojë ose të ofrojë rekomandime tek shoferi në përputhje me rrethanat./dailymail.co.uk//Apple-Car-Concept-art-/S.K-CNA.al

Lajmet e fundit nga