LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Krimet Zgjedhore/ Prokuroria e Përgjithshme: Janë arrestuar 4 persona, 10 të tjerë po ndiqen penalisht

2 Nëntor 2021, 15:44, Aktualitet CNA
Krimet Zgjedhore/ Prokuroria e Përgjithshme: Janë arrestuar 4 persona,

10 persona po ndiqen penalisht me akuzën e Krimeve Zgjedhore, ndërkohë që 4 të tjerë janë arrestuar.

Këtë bilanc ka bërë të ditur Prokuroria e Përgjithshme, e cila përmes një njoftimi thekson se nga çështjet e regjistruara kanë përfunduar me vendim pushimi 20 çështje, ndërsa janë pezulluar tre të tilla.

Në vijim të masave administrative dhe procedurale të ndërmara nga Prokurori i Përgjithshëm për të garantuar funksionimin normal të prokurorisë në përputhje me detyrimet kushtetuese dhe ligjore për periudhën para, gjatë dhe pas zgjedhore, prokuroria është angazhuar për hetimin e veprave penale në fushën e zgjedhjeve, në kompetencë lëndore të juridiksionit të përgjithshëm.

Nga raportimet e prokurorive të juridiksionit të përgjithshëm mbi veprat penale në fushën e zgjedhjeve për periudhën parazgjedhore rezulton se prokuroritë kanë regjistruar procedimin penal për 82 njoftime për vepra penale në lidhje me zgjedhjet, prej të cilave 2 janë rregjistruar kryesisht. 

Aktualisht janë 10 persona të cilët po ndiqen penalisht për veprat penale të mësipërme. Janë arrestuar në flagrancë 4 persona, është kërkuar masa e sigurisë ?arrest në burg? për 3 persona dhe është pranuar kërkesa për 2 persona.

Prokuroritë e juridiksionit të përgjithshëm kanë marë gjithsej 158 njoftime për vepra penale në fushën e zgjedhjeve prej të cilave, 91 drejtpërdrejt në prokurori. Nga këto të fundit 70 njoftime përbëjnë kallëzime të subjekteve politike/kandidatëve drejtpërdrejt në prokurori, 3 njoftime të shtetasve në prokurori dhe 18 njoftime të institucioneve shtetërore në prokurori.

Nga çështjet e regjistruara kanë përfunduar me vendim pushimi 20 çështje me 2 persona ne hetim. Janë pezulluar 3 cështje dhe janë në gjykim 4 cështje me 4 persona. Në prokuroritë e juridiksionit të përgjithshëm janë në proces verifikimi paraprak 13 njoftime për veprat penale në fushën e zgjedhjeve. Janë transferuar për kompetencë lëndore SPAK-ut 24 njoftime dhe është vendosur mosfillimi i procedimit penal për 34 njoftime“, njofton Prokuroria./CNA.al

Lajmet e fundit nga