LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Duajeni njëri-tjetrin”/ Mesazhi i fortë i Hirësi Joanit, Mitropolitit të Korçës, për nxënësit dhe mësuesit

26 Shtator 2021, 10:34, Aktualitet CNA

?Duajeni njëri-tjetrin. Bëni këtë dhe është mjaft. Kjo është porosia që na ka dhënë Zoti?.

Këtë mesazh kuptimplotë, Hirësi Joanit, Mitropoliti i Korçës, e mbajti në të Kremten e Jetëndërrimit të Apostull dhe Ungjillorit Joanit për nxënësit dhe mësuesit.

Nesër nis viti i ri shkollor për mijëra nxënës dhe Hirësi Joan, ka bërë një lutje për ta, duke përcjellë kështu edhe mesazhin që të duam më shumë njëri-tjetrin.

Pjesë e lutjes janë bërë dhjetëra të rinj dhe fëmijë, të cilët janë bekuar dhe uruar nga Hirësi Joani.

?Nëse do kemi dashuri në zemrat tona padyshim që shumë gjëra do të ndryshojnë. Ky mësim është shumë i vlefshëm në kohën tonë ku mungon dashuria?, ka thënë në fjalën e tij Hirësi Joan.

Në fund të fjalës së tij, Mitropoliti i Korçës është lutur për nxënësit, që Perëndia t?i ndriçojë dhe t?i bëjë më të vëmendshëm në mësime.

Nuk kanë munguar edhe lutjet për mësuesit, që Perëndia t?i bekojë dhe ndriçojë në misionin e tyre fisnik për të gjithë shoqërinë.

?Duajeni njëri-tjetrin. Bëni këtë dhe është mjaft. Kjo është porosia që na ka dhënë zoti. Nëse do kemi dashuri në zemrat tonë padyshim që shumë gjëra do të ndryshojnë. Ky mësim është shumë i vlefshëm në kohën tonë ku mungon dashuria.Dashuria është e pakët dhe zemrat tona janë ngurtësuar. Vendin e dashurisë e ka zënë zilia, urrjetja, shpifja, thashethemet, përgojimet, lakmia. Nëse do të kemi këto në shpirt Zoti s?mund të jetë i pranishëm në këto zemra. Le të mundohemi t?i pastrojmë zemrat. Le ta mbushim zemrën tonë me dashuri. Nëse do kemi dashuri e dhembshuri për njerëzit e tjerë, Zoti do banojë në zemrën tonë.

Zemra jonë duhet të jetë e mbushur me dashuri. Mos të grindemi kot me njerëzit, duke thënë se ne jemi të drejtë dhe ata të padrejtë. Edhe nëse na kanë bërë padrejtësi përsëri ne duhet ta mbushim zemrën sepse kështu vepron edhe Zoti karshi nesh. Ky është mësimi kryesor i festës së sotme.

Sipas traditës të Kishës, meqënëse nesër fillon shkolla do iu themi nxënësve të afrohen këtu e të them një lutje që Kisha i drejton Perëndisë që ti ndriçojë mendjet e tyre, që t?i bëjë më të vëmendshëm karshi mësimeve që do të hasin në shkollë.

Perëndia t?i ndriçojë dhe t?i bekojë gjithë mësuesit në veprën e tyre fisnike dhe aq të dobishme për gjithë shoqërinë tonë?, janë mesazhet e këshillat e Hirësit Joan, Mitropoliti i Korçës./ CNA.al

Lajmet e fundit nga