LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Luftimi i ekstremizmit të dhunshëm/ Sfidat kryesore me të cilat përballen qeveritë

23 Shtator 2021, 18:06, Aktualitet CNA
Luftimi i ekstremizmit të dhunshëm/ Sfidat kryesore me të cilat

Kryetari i Qendres dhe Drejtori Ekzekutiv i Insitutit për Dialog Ndërfetar, dr.Arben Ramkaj u ftua për të marrë pjesë ne webinarin virtual të organizuar nga Instituti Ndërkombëtar për Drejtësinë dhe Sundimin e Ligjit (IIJ) me tematike ” Luftimin e Kërcënimit Transnacional të Ekstremizmit të Dhunshëm Racional ose Etnik (REMVE)” webinar  ky qe u mbajt në kuadrin e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (UNGA 76).

Në këtë Ngjarje Anësore të UNGA 76, zyrtarë të lartë nga Departamenti Amerikan i Shtetit, Agjencia e Kërkimit të Ministrisë Suedeze të Drejtësisë dhe Mbrojtjes, Zyra e Mbretërisë së Bashkuar të Jashtme, Commonwealth & Development dhe Zyra e Kombeve të Bashkuara  Kundër Terrorizmin (UNOCT)  diskutuan tendencat e fundit në  rekrutimin, propagandën dhe komplotet, dhe sfidat kryesore me të cilat përballen qeveritë në punën për të kundërshtuar terrorizmin  këtë kërcënim urgjent ndërkombëtar.

Ngjarja gjithashtu  njoftoi  krijimin e një Forumi të ri të Zbatimit të Ligjit Kundër Terrorizmit për të adresuar REMVE dhe për të nxjerrë në pah udhëzuesin e praktikuesit të Drejtësisë Penale IIJ për Adresimin e REMVE-një burim kryesor për aktorët qeveritarë dhe joqeveritarë në trajtimin e këtij fenomeni shqetësues.

Lajmet e fundit nga