LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shkodra “noton” në ujë/ Bashkia jep informacione për situatën

9 Janar 2021, 14:02, Aktualitet CNA
Shkodra “noton” në ujë/ Bashkia jep informacione për

Bashkia Shkodër ka dhënë informacion mbi situatën e krijuar për shkak të reshjeve të dendura të shiut.

Në bashkinë Shkodër sipërfaqja totale e përmbytur 1585 Hektarë. Bëhet me dije se hidrometri në Dajç në orën 14.00, shënon kuotën 6.26 m.(Kuota max 6.30 m)

Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 14.00,shënon 8.38 m.(Kuota max 8.70 m). Ndërkohë, hidrometri i lumit Drin në orën 14.00,shënon kuotën 6.85 m. (Kuota max 7.50 m).

Njoftimi i plotë:
Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 09.01.2021,ora 14.00, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:
? Hidrometri në Dajç në orën 14.00, shënon kuotën 6.26 m.(Kuota max 6.30 m)
? Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 14.00,shënon 8.38 m.(Kuota max 8.70 m)
? Hidrometri i lumit Drin në orën 14.00,shënon kuotën 6.85 m. (Kuota max 7.50 m)
Bashkia Shkodër
Siperfaqe totale e përmbytur 1585 Ha
1. Tokë e pakultivuar 490 Ha
2. Foragjere të dyta, jonxhe 998 Ha
3. Grurë 55 Ha
4. Bimë dekorative 40 Ha
5.Pemtore 2 Ha
Nj.A. Ana Malit
1. Vazhdon të jetë e bllokuar rruga për në Obot për mjetet e ulëta. Rruga e Obotit është e kalushme vetëm me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin mbi 80cm.
2. Ujesjellesi Oblika 1 si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.
3. UKSH ka furnizuar me uje te pijshëm banore të fshatit Oblikë.
4. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 850 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë
? Tokë e pakultivuar 200 Ha
? Foragjere të dyta, jonxhe 628 Ha
? Grurë 20 Ha
? Pemtore 2 Ha
Nj.A Dajç
1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 610 Ha, kryesisht në zonën e quajtur ?Këneta e Dajçit? (fshatrat Dajç,Mushan,Shirq,Suka-Dajç,Pentar), nga të cilat :
? Tokë e pakultivuar 245 Ha
? Foragjere të dyta, jonxhe 290 Ha
? Bimë dekorative 40 Ha
? Grurë 35 Ha
2. UKSH ka furnizuar me uje të pijshëm banore të fshatit Oblikë.
3. Për shkak të rritjes së nivelit të ujit është bllokuar segmenti në vendin e quajtur Urrelat që lidh fshatërat Shirq me Darragjat .
Nj. A. Guri Zi
1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 5 Ha, kryesisht në fshatin Rrenc.
? Tokë e pakultivuar 5 Ha
? Vazhdon gerryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.
Nj.A. Velipojë
1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 30 Ha, kryesisht në fshatrat Ças,Reç (këneta Reçit),Baks i Ri.
? Tokë e pakultivuar 10 Ha
? Foragjere të dyta, jonxhë 20 Ha
2. Në Nj.A.Velipojë, në dy shtëpi ka prezencë uji rreth 30cm. Ka shkarje dherash në rrugën Baks ?Rrjoll. Bashkia Shkodër po punon një fadromë për pastrimin.
Nj.A.Bërdicë
1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 100 Ha, kryesisht në fshatin Trush (fusha e Stomes), e Bërdicë e Madhe
? Tokë e pakultivuar 30 Ha
? Foragjere të dyta, jonxhe 70 Ha
2. Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.
Nj.A.Rrethinat
Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Kir në vendin e quajtur Bardhaj, fshati Bardhaj.
Gjithashtu ka rritje të nivelit të ujit nga Liqeni i Shkodrës, në zonën e Livadeve dhe Dobraç
BASHKIA SHKODËR DUKE PARË SITUATËN QË PO PËRKEQËSOHET KA BËRË LAJMËRIMIN E HERSHËM PËR BANORËT QË RREZIKOHEN NGA PERMBYTJA QË TË MARRIN MASA PËR SIGURIMIN E GJËSË SË GJALLË, PRODHIMEVE BUJQËSORE, MJETEVE DHE PAJISJEVE TË NDRYSHME QË MUND TË DËMTOHEN.
KERKESE PER KOMISIONIN E EMERGJENCES CIVILE PRANE PREFEKTURES SHKODER
Nesër për njesinë Ana e Malit është e nevojshme :
-Makine ushtrie (për transport në rrugën Obot)
-Varke lundruse (nëse rritet niveli i ujit edhe 50 cm.)

Lajmet e fundit nga