LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Esktradimi i “financierit” të Habilajve/ Nga hetimet tek pasuria e gjyqtarit Kastriot Gramshi

30 Shtator 2020, 10:06, Vetingu CNA
Esktradimi i “financierit” të Habilajve/ Nga hetimet tek

Gjyqtari Kastriot Gramshi, ndonëse është emëruar që në vitin 2000 si gjyqtar, karriera e tij numëronn vetëm 6 vite.

Kjo për arsye se ai ka emigruar në Amerikë, edhe është rikthyer në sistemin e drejtësisë në vitin 2014.

Emri i gjyqtarit Gramshi, është lakuar në vitin 2018, pasi lejoi ekstradimin në Itali të Nazer Seitit që ndryshet njihet si ?financieri? i Habilajve.

Madje në 2018-ën, Këshilli i Lartë i Drejtësisë, njoftoi se kishte nisur hetim disiplinor dhe po verifikonte veprimtarinë e gjyqtarit Kastriot Gramshi në lidhje me vendimin për lejimin e ekstradimit të Nazer Seitit.

Por, KLD është shkrirë dhe sot kemi Këshillin e Lartë Gjyqësor, por kemi gjyqtar edhe Kastriot Gramshin. Ajo që s?kemi dhe që s?dimë është se çfarë ka ndodhur me hetimin disiplinor për gjyqtarin në fjalë.

Kujtojmë se Nazer Seiti ishte arrestuar për llogari të autoriteteve shqiptarë, ndërkohë që kërkohej edhe nga Italia.

Nuk dihet ende se kur do të dalë në Vetting gjyqtari Kastriot Gramshi, por përballë aspektit professional, ku ai është lakuar, CNA.al sjell edhe pasurinë e tij, sipas të dhënavë të ILDKPKI-së.

Pasuria e tij rezulton e deklaruar nga viti 2014, kohë kur ai është rikthyer në sistem.

Gjyqtari Gramshi rezulton me prona në Amerikë. Ai deklaron se atje ka përfituar të ardhura duke punuar si pedagog.

Në deklaratën fillestare ai thotë se ka një depozitë bankare me të ardhura nga paga dhe dhuratë nga prindërit, në shumën 17 500 00 dollarë, një depozitë më vlërë 97 614 28 dollarë dhe një të tretë  me vlerë 12 736 66 dollarë.

Si pasuri të tundshme dhe patundshme ai deklaron një autoveturë BMË me vlerë 13 000 00 dollarë si dhe një shtëpi banimi me sip 180 m2 në USA me vlerë 290 000 00 dollarë.

Në vitin 2016 ai ka blerë një apartament banimi me sipërfaqe 63.50 m2 në Tiranë me vlerë 48 000 euro.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Kastriot Gramshi.

Viti 2004 (Deklarata fillestare)

Depozitë bankare me të ardhura nga paga dhe dhuratë nga prindërit, në shumën 17 500 00 dollarë.

Autoveturë BMË me vlerë 13 000 00 dollarë.

Shtëpi banimi me sip 180 m2 në USA me vlerë 290 000 00 dollarë.

Depozitë bankare me vlerë 97 614 28 dollarë.

Depozitë bankare me vlerë 12 736 66 dollarë.

Të ardhura si pedagog në  në Nju Jork, në shumën 154 700 00 dollarë.

Të ardhura si pedagog në  në Nju Jork, në shumën 154 700, në shumën 157 273 00 dollarë.

Bashkëshortja të ardhura nga puna part time si mësuese në shumën 31 500 00 dollarë.

Bashkëshortja të ardhura nga kompania Google, në shumën 3 150 00 dollarë.

Kredi për shtëpi banimi me sip 160 m2 me afat 20 vjeçar në shumën 261 000 00 dollarë.

Bashkëshortja, hua për vazhdimin e studimeve universitare në shumën 37 037 68 dollarë.

Viti 2014 (Deklarata vjetore)

Depozitë bankare në shumën 104 906 lekë.

Depozitë bankare në shumën 10 494 dollarë.

Viti 2015

Depozitë bankare në shumën 940 lekë.

Depozitë bankare në shumën 84 984 64 dollarë.

Depozitë bankare në shumën 765 94 dollarë.

Shtëpi banimi, blerë në vitin 2012 me vlerë 290 000 dollarë.

Të ardhura si pedagog part time, në një universitet privat në Tiranë, në shumën 1 220 euro.

Të ardhura të mbetura nga qiraja e aprtamentit në shumën 1 800 dollarë.

Viti 2016

Depozitë bankare në shumën 19 608 lekë dhe 1 273 euro.

Depozitë bankare në shumën 82 684 64 dollarë.

Depozitë bankare në shumën 263 51 dollarë.

Depozitë bankare me të ardhura nga qiraja në shumën 10 339 66 dollarë.

Ap me sip 63.50 m2 në Tiranë me vlerë 48 000 euro.

Shtëpi me sip 180m2, të blërë në vitin 2012. Mbetur për tu paguar edhe 184 646 dollarë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtar në Gjykatën e Shkallës së Parë, Tiranë në shumën 1 076 512 lekë.

Të ardhura si pedagog-lektor part time në një universitet privat në Tiranë në shumën 2 919 euro.

Të ardhura nga qiraja e ap në shumën 9800 dollarë.

IRS Tax-Return 2015-2016, më shumën 18 242 dollarë.

Dhënë hua 20 000 euro.

Kredi për shtëpi banimi marrë në vitin 2012. Mbetur pa u shlyer edhe 184 646 dollarë.

Viti 2017

Depozitë bankare në shumën 953 lekë dhe 3 euro.

Depozitë bankare në shumën 81 915 dollarë.

Depozitë bankare në shumën 263 51 dollarë.

Depozitë bankare me të ardhura nga qiraja në shumën 116 16  dollarë.

Punime, arredime për ap banimi në Tiranë me sip 63.50 m2 në vlerën 15 000 dollarë.

Shpenzime për shkollimin e fëmijëve në shumën 376 800 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtar në Gjykatën e Shkallës së Parë, Tiranë në shumën 1 017 896 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ap në shumën 8500 dollarë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga puna si mësuese në një shkollë private në Tiranë, në shumën 210 003 lekë.

IRS Tax-Return 2017, më shumën 325 dollarë.

Viti 2018

Depozitë bankare në shumën 474 84  lekë dhe 3 euro.

Depozitë bankare në shumën 71 698 46 dollarë.

Depozitë bankare në shumën 1 738 51 dollarë.

Depozitë bankare në shumën 64 23 dollarë.

Punime, për ap banimi në Tiranë me sip 63.50 m2 në vlerën 7 000 dollarë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga paga si gjyqtar në Gjykatën e Shkallës së Parë, Tiranë në shumën 1 119 297 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ap në shumën 8500 dollarë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga puna si mësuese në një shkollë private në Tiranë, në shumën 811 165 lekë./CNA.al

Lajmet e fundit nga