LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shkarkohet Donika Prela/ Nuk justifikoi pasurinë

25 Shtator 2020, 08:16, Vetingu CNA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka shkarkuar nga detyra prokuroren Donika Prela.

Donika Prela, ish-drejtuesja e Prokurorisë për Krimet e Rënda, ka ngecur në ?sitën? e Vettingut.

Kujtojmë këtu se Donika Prela u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por më pas vendimi u ankimua nga Komisioneri Publik në muajin prill te 2019.

?Nisur nga parashikimi i nenit 179/b/5 të Kushtetutës, aneksit të Kushtetutës, konsiderojmë se ndryshe nga sa disponon Komisioni i Pavarur i Kualifikimit për kriteret e rivlerësimit, referuar gjendjes së fakteve dhe provave në rastin konkret, Komisioneri Publik ndan gjykim të kundërt, pasi vlerëson se subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm për konfirmimin e saj në detyrë?, thuhej në ankimimin e përpiluar nga Komisioneri Publik Florjan Ballhysa.

Referuar deklaratave periodike vjetore të subjektit të rivlerësimit, sipas nenit 32/5 të ligjit nr. 84/2016, deklaratës ?vetting?, rezultateve të hetimit administrativ, akteve të administruara dhe përfundimeve të arritura nga Komisioni, Komisioneri Publik, në rastin konkret konstaton se subjekti i rivlerësimit edhe pas kalimit të barrës së provës nuk ka arritur të provojë të kundërtën e rezultateve të hetimit, që në kuptim të nenit D, paragrafi 3, 5 i aneksit të Kushtetutës, do ta bënte atë subjekt të besueshëm në vlerësimin e pasurisë, e për pasojë të sillte konfirmimin e saj në detyrë.

Nderkohë sot KPA vendosi shkarkimin e Donika Preles nga detyra./ CNA.al

Fshehje pasurie dhe transaksione të dyshimta/ Donika Prela drejt shkarkimit?

Nuk justifikon kursimet familjare/ Ish-prokuroria e Krimeve të Rënda del para KPA

Lajmet e fundit nga