LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ermand Mertenika: Bota e Informatikës krijon aplikacionin "ChatGPT"

13 Mars 2023, 15:52, Tech CNA
Ermand Mertenika: Bota e Informatikës krijon aplikacionin
Ermand Mertenika, inxhinier biomjekësor

Bota e informatikës ka sjellë një risi mjaft të madhe në teknologji duke na prezantuar një aplikacion të shpikur së fundmi, të quajtur “ChatGPT”.

Çfarë është ky aplikacion?

“ChatGPT” është një aplikacion i krijuar së fundmi nga një shoqëri amerikane të quajtur OpenAI, i cili është mjaft praktik në përdorim dhe i lehtë për t'u përdorur.

Krijuar me gjuhën e programimit “PYTHON”, ka bërë që çdokush nga ne të shkruajë një pyetje dhe nëpërmjet kërkuesit automatik "online" bën të mundur filtrimin dhe gjetjen e përgjigjeve automatike nga Google të pyetjeve të ndryshme të krijuara nga qytetarët.

“ChatGPT” i quajtur “smart-chat” është një inovacion i ri në fushën e Teknologjisë së Informacionit, kryesisht programimit, i cili mund të konsiderohet si gjenerator përgjigjesh të menjëhershme ndaj klientit në mënyrë imediate.

Aplikacioni “Chatbox GPT” është një autogjenerues i përgjigjeve bazuar në pyetjet e kërkuara të serverave të databazave të ndryshme si "Google", 'YouTube", "Linkedln" etj.

Ky aplikacion mund të përdoret në sfera të ndryshme si në sistemin mjekësor, sistemin industrial, sistemin bankar në kërkime të informacioneve të ndryshme në arsim, etj.

Regjistrimi në këtë aplikacion realizohet si në çdo aplikacion apo portal tjetër dhe kjo është një arritje e botës së informatikës për të krijuar atë që mund ta konsiderojmë si “Profesori Dixhital” ku çdokush mund të marrë informacione të konsiderueshme në kohë nga ky aplikacion dhe mund ta përkthejë atë automatikisht “Google Translate” apo dhe të tjera.

“ChatGPT” mund të përdoret në çdo pajisje elektronike e lidhur në internet "online" si në kompjuter, telefona, etj.

Në “ChatGPT” mund të bisedohet dhe falas, ndërsa për pyetje më të avancuara apo për pyetje të shpeshta është dhe me pagesë. Siç po e kuptojmë teknologjia e informacionit.

Inteligjencat artificiale zhvillohen në mënyrë galopante duke rritur efektivitetin dhe praktivitetin në botën tonë, por në anën tjetër po na kthen në qenie introverte duke u larguar gjithnjë e më tepër nga rrethi social.

Ky aplikacion inovativ bazuar në inteligjencën artificiale ka sjellë një koncept të ri dhe përdoret në fusha të ndryshme.

Lajmet e fundit nga