LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

3 mënyra për të fshehur mesazhet në iPhone/ Si të filtroni sinjalizimet ose njoftimet e mesazheve

29 Maj 2022, 12:53, Tech CNA
3 mënyra për të fshehur mesazhet në iPhone/ Si të
Foto ilustruese

Nëse nuk dëshironi që disa mesazhe të shfaqen në ekranin e iPhone-it tuaj, mund t'i fshihni lehtësisht.

Pavarësisht arsyes, duhet vetëm pak përpjekje për të fshehur mesazhet tuaja. Ju mund të fshihni mesazhe specifike nga njerëzit, sinjalizime nga zinxhirët e teksteve dhe madje edhe njoftime nga aplikacionet.

Si t'i fshihni mesazhet nga një person specifik

1. Hapni aplikacionin “Phone”.

2. Zgjidhni “Kontaktet” në menynë e poshtme dhe më pas gjeni dhe trokitni lehtë mbi kontaktin, mesazhet e të cilit dëshironi të fshihni.

3.Prekni “Edit” në këndin e sipërm djathtas.

4.Lëvizni poshtë dhe shtypni “Fshi kontaktin”, më pas prekni sërish “Fshi kontaktin” në dritaren që shfaqet për ta konfirmuar.

5.Hapni aplikacionin “Cilësimet” dhe lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi “Mesazhet” .

6.Lëvizni poshtë dhe aktivizoni çelësin pranë “Filtro” dërguesit e panjohur nën titullin "FILTRIMI I MESAZHIT".

Si t'i fshihni sinjalizimet e mesazheve në një zinxhir specifik

1. Hapni aplikacionin “Messages”.

2. Hapni mesazhin(et) që nuk dëshironi të shfaqen, ndërsa zinxhiri vazhdon.

3. Prekni ikonën e një fytyre (ose foton e personit).

4. Ndrysho “Hide Alerts” në dritaren që shfaqet.

Si t'i fshihni njoftimet e mesazheve në një iPhone

1. Hapni aplikacionin “Cilësimet”.

2. Trokitni lehtë mbi “Njoftimet”. Kjo do të hapë një listë të gjatë të çdo aplikacioni në telefonin tuaj që gjeneron njoftime.

3. Për të ndaluar të gjitha njoftimet, trokitni lehtë mbi “Shfaq” pamjet paraprake në krye të ekranit dhe më pas zgjidhni “Asnjëherë”. Ju gjithashtu mund të zgjidhni “Kur” është i shkyçur për të kufizuar vetëm pjesërisht shfaqjet e mesazheve - do të merrni ende njoftime, por nuk do të shihni pamjen paraprake të tyre.

4. Për të ndaluar sinjalizimet e njoftimeve nga aplikacione specifike, si mesazhet tuaja me tekst, lëvizni poshtë në faqen e njoftimeve dhe gjeni aplikacionin në fjalë, më pas prekni atë.

5. Çaktivizo “Allow Notifications” për të ndaluar shfaqjen e të gjitha ekraneve të aplikacionit ose anuloji opsionet që do të donit pak më poshtë ("Kyçja e ekranit" p.sh.).

Nëse çaktivizoni të gjitha njoftimet, do t'ju duhet të hapni në mënyrë specifike çdo aplikacion për të lexuar çdo mesazh që ju dërgohet, ose do t'ju duhet të hapni aplikacione specifike ku keni opsione të kufizuara të shfaqjes.

Lajmet e fundit nga