LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Fletët e votimit të shënuara dhe me zhgarravina”/ “BF” kërkon rinumërim të votave për Belshin

5 Qershor 2023, 11:36, Politikë CNA

“Fletët e votimit të shënuara dhe me zhgarravina”/

Përfaqësuesit ligjorë të “Bashkë Fitojmë” kanë kërkuar rinumërim të votave për Belshin.

Sipas tyre, rreth 60 fletë votimi janë të pavlefshme pasi janë të shënuara dhe të zhgarravitura.

Po ashtu kanë depozituar dhe një video ku sipas tyre rezultojnë se në kuti ka dy fletë votimi më shumë sesa shkruhet në kuti.

Një tjetër pretendim është shtimi i dy fletëve të votimit.

Partia Socialiste është përgjigjur në lidhje me pretendimet e "BF" duke thënë se janë të pavend.

“Pavlefshmëritë janë konstatuar vetëm në atë qendër votimi. Nga fletët e konstatuara nga PD, në vlerësimin tonë nuk janë të tilla aspak. Të kufizosh këtë moment dhe ta detyrosh apo t’ia bësh të pavlefshëm vullnetin e qytetarit sepse s’ka bërë me X apo me një + sipas referimit nga KQZ, e vlerësojmë totalisht të pavend.

Ky është momenti kur qytetari përcjell pushtetin për kryetarin e bashkisë. Që këto tregojnë presion, janë pretendime që nuk korrespondojnë me kërkimin. Në vlerësimin tonë provat duhet të pranohen dhe ia lëmë KAS-it për të vendosur nëse do hapen apo jo”, u shpreh përfaqësuesi i PS-së./ CNA

Lajmet e fundit nga