LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur të përballeni nëse ndaheni me një narcisist

10 Shtator 2022, 11:24, Kuriozitete CNA

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

Një gjë e përbashkët e shumicës së narcisistëve është të besojnë se janë më të mirë se të gjithë të tjerët. Kjo është arsyeja pse 2 strategjitë e tyre që shpesh bashkohen po e forcojnë vazhdimisht veten ose po i vënë poshtë të gjithë të tjerët. Ata shpesh do të duken super simpatikë në përpjekje për të qenë të pëlqyeshëm për të tjerët, por ata janë kaq afër që të fillojnë të flasin me këdo që i rrethon. Dhe kur bëhet fjalë për ndarjet me ta, ato mund të jenë vërtet të pakëndshme dhe keqdashëse.

Një ndarje nuk është kurrë një gjë e këndshme ndaj ju duhet të jeni të përgatitur në rast se po ndaheni me një narcisist.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

1. Ata do të përpiqen t'ju bëjnë të qëndroni duke ju bërë të ndiheni në faj.
Pasi të ketë filluar të gjitha fajësimet, përpjekja e një narcisisti është thjesht t'ju bëjë të ndiheni fajtorë për vendimin tuaj për t'u ndarë me ta. Ata do t'ju thonë se u keni shkaktuar aq shumë dhimbje dhe keni qenë të pavëmendshëm ndaj ndjenjave të tyre dhe të gjitha gjërave të mira që kanë bërë për ju. Ka aq shumë thirrje saqë fillon të ndihesh si llumi i tokës. Sipas tyre, ju keni gabuar shumë për ta dhe duhet të rishikoni qëndrimin tuaj.

Dhe në shumë raste, njerëzit vendosin t'i japin marrëdhënies së tyre tjetër . Nuk është gjithmonë sepse ata ende e duan partnerin e tyre, por sepse duan t'i vërtetojnë se nuk janë aq të tmerrshëm. Por ata mund të vazhdojnë këtë rrëfim edhe në marrëdhënie dhe t'ju mbajnë të angazhuar nga ndjenja e fajit derisa të lodhen dhe t'i japin fund.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

2. Ata do të përpiqen të hedhin fajin mbi ju.
Kur 2 persona ndahen zakonisht ndodh sepse të dy morën kthesa të gabuara gjatë rrugës. Megjithatë, një narcisist nuk do të pranojë kurrë asnjë faj dhe do t'ia hedhë të gjitha partnerit që zgjodhi të ndahej me ta. Ata mund t'ju thonë se nuk i vlerësonit të gjitha gjërat e mrekullueshme që bënë për ju. Papritmas do të bëheni një  armik për ta, me të cilin as nuk do të flasin.

Ata nuk do të hezitojnë t'ju fyejnë në mënyrat më të neveritshme në një përpjekje për t'ju lënduar po aq sa ju lëndoni ata. Edhe nëse përpiqeni të kërkoni falje dhe t'i ndihmoni ta kapërcejnë atë, ata do të refuzojnë t'ju dëgjojnë. Ata madje mund t'ju bindin se ishte i gjithë faji juaj dhe se duhet t'i jepni marrëdhënies një shans të dytë. Por kjo përpjekje ndoshta do të jetë jetëshkurtër, pasi të gjitha anët negative të saj do të rishfaqen.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

3. Ata do të bëjnë një premtim se do të ndryshojnë.
Kur metodat e tyre të manipulimit nuk arrijnë t'ju kthejnë, një narcisist do të duket sikur ata i kanë kuptuar gabimet e tyre . Ata do të duken si një person i ndryshuar para jush dhe do të premtojnë se do të ndryshojnë mënyrat e tyre. Ata thonë se do të marrin ndihmën që u nevojitet dhe do të bëjnë atë që thoni për t'ju bërë të lumtur. Dhe ndonjëherë personi tjetër do t'i besojë dhe do të vendosë t'i pranojë përsëri.

Megjithatë, nuk do të kalojë shumë derisa narcisi të kthehet në mënyrën se si vepronin më parë. Sapo të ndihen rehat që u besoni edhe një herë, ata do të përpiqen t'ju kontrollojnë dhe të jenë të pandjeshëm. Tani që ata e dinë se plani i tyre funksionoi herën e parë, do ta përsërisin herën tjetër kur dëshironi të ndaheni përsëri me ta.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

4. Ata do të kërkojnë vëmendjen tuaj në çdo mënyrë që të munden.
Ata ende duan të jenë në qendër të vëmendjes tuaj aq keq sa do të përplasen rastësisht me ju. Ata gjithashtu mund të kalojnë pranë shtëpisë tuaj ose lokalit që shkoni shpesh me miqtë tuaj pas punës. Ata madje mund të pretendojnë se janë të sëmurë ose se diçka e tmerrshme u ka ndodhur vetëm për t'ju ngritur në këmbë.

Sjellje të tjera shqetësuese janë telefonatat e dehura në mes të natës apo edhe hyrja në shtëpinë tuaj për të marrë gjërat e tyre. Egoja e tyre është aq masive sa duhet të ndihen të parë, dëgjuar dhe pranuar nga ish-partneri i tyre.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

5. Do t'ju turpërojnë në publik dhe do të krijojnë thashetheme keqdashëse.
Edhe një herë, egoja e tyre po flet shumë, dhe ata nuk do të ndalen derisa t'ju tallen përpara njerëzve tuaj të dashur dhe të huajve. Ata mund të fillojnë t'ju turpërojnë para një miku ose një mbledhjeje familjare në mënyrë që t'ju thyejnë emocionalisht. Për miqtë e tyre, ata paraqesin një histori krejtësisht të ndryshme nga ajo që ndodhi , ku ata janë viktima dhe ju jeni autori.

Atyre nuk u intereson fare se sa shumë po ju lëndojnë përderisa ju shohin duke vuajtur. Jo vetëm kaq, por ata mund të krijojnë histori dhe tregime të rreme për t'ju paraqitur si zuzar i madh. Mediat sociale mund të jenë mjeti i tyre , pasi ato mund të postojnë çdo gjë të dëmshme që duan për të dëmtuar reputacionin tuaj.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

6. Ata mund të jenë jashtëzakonisht brutalë dhe josimpatikë.
Kur ata janë ata që e iniciojnë ndarjen, mund të jetë krejtësisht e papritur për ju, sepse ata ishin jashtëzakonisht të dashur deri dje dhe pretendonin se kishin ndjenja që nuk i kishin . Atyre u mungon emocioni bazë i ndjeshmërisë dhe nuk u intereson aspak se sa i lënduar jeni. Ata nuk do të hezitojnë t'ju thonë gjëra edhe më të dëmshme nëse mund t'ju largojnë nga shpina në këtë mënyrë.

Në këtë rast, është e rëndësishme të mbani mend se kjo ndarje nuk është faji juaj. Ata po luanin me ty dhe ndjenjat e tua për kaq shumë kohë derisa ndjenë se ishte koha për të pushtuar dashurinë e dikujt tjetër. Dhe nëse ata ndonjëherë vendosin të kthehen , nuk është sepse ata ju duan vërtet, por sepse duan diçka më shumë nga ju.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

7. Ata do t'i drejtohen prishjeve emocionale.
Në shumicën e marrëdhënieve, ka disa vështirësi që njerëzit kalojnë dhe partneri i tyre i mbështet ata ndërsa i kalojnë ato. Jini të përgatitur për t'u kujtuar se sa shumë ju kanë mbështetur gjatë asaj kohe. Dhe tani po i lëndoni aq shumë duke qenë kaq të pavëmendshëm ndaj ndjenjave të tyre. Ata ndoshta do të fillojnë të qajnë dhe do të hyjnë në histerikë .

Në kombinim me nevojën e tyre për vëmendje, ata mund të kërkojnë të vijnë dhe të marrin gjërat e tyre dhe në vend të kësaj të prishen para jush. Kjo është arsyeja pse është më mirë të  organizoni që dikush tjetër t'i dorëzojë gjërat e tyre . Ju nuk keni pse të takoheni me ta nëse mendoni se mund të bëhen abuzues ose manipulues.

8 gjërat me të cilat duhet të jeni të përgatitur

8. Ata do të fokusohen në të metat tuaja.
Ajo që një herë i keni thirrur për ndihmë, ndoshta do të shfaqet pasi t'i thoni një narcisisti që dëshironi të ndaheni. Plani i tyre është t'ju dëshmojnë se sa shumë keni nevojë për to dhe sa më e vështirë do të jetë jeta juaj pa to. Ata do të zbulojnë rastet kur ju kërkuat ndihmën e tyre si provë se keni nevojë për to në jetën tuaj në mënyrë që të funksiononi siç duhet.

Nëse besimi juaj nuk është në nivelin më të lartë, ky plan mund të jetë shumë i suksesshëm. Mos harroni se narcisistët shpesh mund t'i shohin dobësitë e njerëzve dhe t'i përdorin ato në dobi të tyre. Gjërat që nuk e keni kuptuar kurrë se po i shqetësonin do të përmenden tani që nuk i doni më pranë jush.

Keni qenë ndonjëherë bashkë me një narcisist? Cila ishte përvoja juaj me ta gjatë një lidhjeje dhe si e trajtuan ndarjen tuaj?/CNA.al Burimi: BrightSide

 

Lajmet e fundit nga