LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja?

2022-11-04 20:59:35, Sociale CNA
Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja?
Foto ilustruese

Në familjet shqiptare vendimet me më shumë peshë i marrin burrat. Sipas sondazhit të bërë nga Barometri në Euronews Albania, 17.6% e të pyeturve mendojnë se vendimin për blerjen e pajisjeve shtëpiake, makinës apo shtëpisë e marrin burrat.

Ndërkohë, vetëm 11.1% mendojnë se këtë vendim e merr gruaja. Por një numër i madh shqiptarësh mendojnë se vendimin për blerjen e pajisjeve shtëpiake, makinës apo shtëpisë e marrin të dy njësoj.

Ndërsa kur vjen fjala tek arsimimi i fëmijëve, është gruaja e cila merr më shumë vendime me 21.1% dhe burrat me 10.1%. Ndërkohë, që 67.4% e shqiptarëve mendojnë se për arsimimin e fëmijëve vendosin të dy.

Gruaja në familjet shqiptare ka peshë më të madhe lidhur me blerjen e ushqimeve dhe rrobave me 47.4%  dhe burri vetëm 8.7%. Ndërsa, 43.6% e shqiptarëve mendojnë se janë të dy që vendosin.

Sipas këtij sondazhi, babai është përgjegjës për disiplinimin e fëmijëve me 63.8% dhe vetëm 34.5% mendojnë se përgjegjëse është nëna.

Shqiptarët i ndajnë sipas gjinisë edhe edukimin e fëmijëve duke thëne se djemtë duhet të edukohen nga babai dhe vajzat nga nëna me 44.8%. Ndërsa, 34.4% e të pyeturve janë nuk janë dakord me këtë ndarje.

The findings are from the Barometer in Euronews Albania, carried out during the period 9-21 September 2022, conducted by MRB and Data Centrum, at the national level with 1000 face-to-face interviews.

Barometer survey in Euronews Albania

Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja? 

Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja?

Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja?

Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja?

Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja?

Sondazhi/ Kush i merr vendimet në familjet shqiptare, burri apo gruaja?

Lajmet e fundit nga