LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

5 things a parent should never say to their child

2022-11-02 21:00:00, Sociale CNA

5 things a parent should never say to their child

All too often, a mom or dad's biggest regret as a parent is related to something careless or cruel they said to their children out of anger or frustration.

Sometimes we get tired and leave a bad remark or a thoughtless comment. Sometimes, we just say stupid things without taking a second to consider the effect they will have in the moment - or the emotional damage the words can cause in the long run.

Ne e dimë: Prindërimi është i vështirë . Si ta gjejmë vullnetin dhe durimin për të thënë gjithmonë gjënë e duhur? Lajmi i mirë është, me pak mendim paraprak - dhe një angazhim të vazhdueshëm për komunikim të qetë dhe të sjellshëm - prindërit kanë fuqinë të shmangin paraprakisht sindromën e këmbës në gojë.

Për të ndihmuar në pajisjen e nënave dhe baballarëve me fjalët e duhura për rrethanat e duhura, ne pyetëm Ekspertët tanë të YourTango: "Çfarë gjëje nuk duhet t'u thoni kurrë fëmijëve tuaj? Dhe çfarë duhet të thoni në vend të kësaj?"


kilometrazhi juaj mund të ndryshojë, por kjo listë është një vend i mirë për të filluar nëse nuk dëshironi të thoni diçka për të cilën pendoheni.

Çfarë nuk duhet t'u thoni fëmijëve tuaj - dhe çfarë t'u thoni në vend të kësaj


1. Përforconi fjalët tuaja me veprim
Asnjëherë mos thuaj: "Bëj siç them unë, jo si bëj unë". 

2. Shmangni krahasimet e panevojshme
Shmangni krahasimin e një fëmije me një fëmijë tjetër, pozitivisht ose negativisht. Në vend të kësaj, lavdëroni një karakteristikë ose sjellje specifike që është pozitive.

3. Merrni një qasje pozitive
Dëshira jonë më e thellë është të ndjehemi të parë, dëgjuar dhe kuptuar. Fëmijët nuk bëjnë përjashtim.

Ata po punojnë shumë për të kuptuar se si përshtaten në botë dhe si të lidhen me të tjerët. Ndonjëherë ata do t'i bëjnë gjërat jashtëzakonisht mirë, ndërsa në të tjera do të dështojnë keq.

Një gjë që nuk duhet të bëni është të mohoni përvojën e tyre .

Pavarësisht se çfarë mendojnë, thonë, ndjejnë apo duan ata, përdorni Parimin Po.

Është një parim që u mësoj familjeve dhe çifteve ku ju thoni "po" çdo gjëje që shfaqet. Më pas pranojeni atë, ndani atë që është e duhura dhe ofroni një zgjidhje në formën e pyetjes.

Për shembull, thuaj: "Po, ti dëshiron të godasësh vëllain tënd, por ne nuk e bëjmë këtë."

4. Mbështetni dhe eksploroni emocionet e tyre
Asnjëherë mos thuaj: "Mos u zemëro (ose i lënduar, i trishtuar, nervoz, etj.)". Në vend të kësaj thuaj, "Është në rregull të jesh i zemëruar. Le të flasim për këtë."

5. Use Uplifting and Encouraging Language
When it comes to raising children, there are many things parents should never say. For example, phrases like "I'm so disappointed in you" or "You're such a burden" can be extremely damaging to a child's self-esteem.

Instead, try to use phrases that will encourage your child and help them feel good about themselves. For example, you could say something like "I know you're trying your best" or "I'm proud of you for (fill in the blank)." /CNA.al

Lajmet e fundit nga