LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Why were realtors Zoto-Mërtiri from Rama favored/ PD does not stop before the affair of the century

2022-08-16 11:15:00, Denoncim CNA

Why were realtors Zoto-Mërtiri from Rama favored/ PD does not stop before

The member of the DP National Council, Jamarbër Malltezi, continued today with the rest of the questions about the incinerator affair.

Referring to a document discovered by the CNA.al investigation, Malltezi stated that a grandmother, mother and daughter shell was created, with zero staff, to steal 430 million euros of Albanians' money.

Statement by the member of the National Council, Jamarbër Malltezi

Why were realtors Zoto-Mërtiri from Rama favored/ PD does not stop before

Dje nga kjo foltore, si çdo ditë prej dy javësh, drejtuam 5 pyetje të radhës për inceneratorët. Janë "pyetje të radhës" por nga intensiteti i vjedhjes qeveritare, nuk janë aspak "pyetje sa për të kaluar radhën". Janë pyetje thelbësore të cilat të tilla duhet t’i kenë edhe përgjigjet. SPAK e ka mbyllur gojën.

Vetëm pak media dhe opozita flasin pareshtur, ngrenë pyetje, janë vënë në kërkim të vënies para drejtësisë së përgjegjësve. E vërteta është e qartë tashmë: firma e kundra ligjshme e inceneRamës dhe IncenErjonit janë thika në shpinë të qytetarëve dhe drejtësisë!

Ja edhe përgjigjet e 5 pyetjeve të djeshme:

1.Të katër kompanitë

Ø  Integrated Energy

Ø  Geogenix

Ø  Almares Management

Ø  Residence Corporate Services

Janë guaca pa staf dhe pa asnjë eksperiencë pune me mbetjet, por të krijuara veç për të fshehur gjurmët e lëvizjeve të parave publike. Të katërta këto kompani kanë të njëjtën adresë (Delflandlaan 1, Queens Toëer – Office 916, 1062 EA Amsterdam) siç e kanë edhe qindra kompani të tjera guacë.

2. Buxheti i secilës

Sipas dokumenteve nga regjistri i kompanive në Hollandë, Guaca “Geogenix” (ish - Integrated Energy) ka vetëm 50 mijë euro të krijuara vetëm nga transferta “bujare” e Klodian Zotos e cila nga ana e saj vjen nga qindra miliona eurot e dhuruara bujarisht nga Rama-Ahmetaj-Agaçi-Veliaj.

Guaca “Almares” që kontrollon “Geogenix” ka vetëm 18 mijë euro. Po kaq ka edhe guaca që zotëron Almares.

3. Punonjësit e secilës kompani:

Sipas dokumenteve nga Hollanda, guaca “Geogenix" ka zero staf. Po zero staf ka edhe guaca “Almares Management”, ndërsa pronarja “Residence Corporate Services” ka dy staf. Këto na ishin kompanitë me eksperiencë të madhe të cilave Edi Rama u dha 8 pikë dhe përcaktoi se ku do të shkonin 128 milionë euro për Inceneratorin inekzistent të Tiranës.

LIDHUR ME PYETJET 4 DHE 5: Kompania Geogenix (ish Integrated Energy) – me zero staf dhe 50 mijë euro dhuratë bujare të Klodian Zotos, është kompania bazë me të cilën po veprojnë Zoto –Mërtiri - Gugallja, por edhe sekserë të tjerë të qeverisë si studio Tashko - Pustina. Kompania, apo me saktë GUACA “Geogenix”, kontrollohet nga “Almares Management”, pra GUACA NËNË, një kompani me zero staf dhe vetëm18 mijë euro buxhet. Pronare e “Almares Management” është GUACA GJYSHE që quhet “Residence Corporate Services”, që gjithashtu ka vetëm 18 mijë euro dhe vetëm 2 punonjës/drejtorë për firmat, nga të cilat njëri ështe ai që firmos me Zoton ose Garganellin sipas rastit, e tjetra është pronarja A. Jangildina e lindur në Bashkimin e Republikave Socialiste Sovjetike.

PRA, asnjë shqiptar, madje as SPAK nuk e di se ku po shkojnë miliona euro që Edi Rama ia transferon në mënyrë bujare atje në drejtimin e paditur Zotos dhe Gugalles që janë me urdhër arresti ndërkombëtar, POR këtë e di shtetasja nga ish - Bashkimi Sovjetik – si pronare e Guacës “Gjyshe” që kontrollon guacat në varësi. Kjo Mega - Aferë është si gropë plehrash pambarim.

5 pyetje publike të reja për ata që kanë vesh të degjojnë:

1. Pse i dha Edi Rama 8 pikë nga 10 të mundshme personazheve të përhershme sekserë si Zoto -Mërtiri e dy italianë të tjerë?

2.Pse u desh të fshihen në guaca mbesa, guaca nënë dhe guacka gjyshe nëse nuk ka asnjë vjedhje?

3. Cila nga këto guaca kishte eksperiencë të madhe në trajtimin e mbetjeve dhe ndërtimin e inceneratorëve siç ka deklaruar publikisht Edi Rama?

4. Who drew up that contract that he had to sign a dummy that had nothing to do with the country's finances or the remains of Tirana?

5. Is the Legal Directorate of the Prime Minister under investigation, which has the legal obligation to draw up the contracts that generously give 430 million euros for some shells and which then end up being dead or 90-year-old owners of the companies of the subcontractors of the subcontractors?

That's it for today. Tomorrow we continue.

Because every day that passes, the theft continues./CNA.al

Lajmet e fundit nga