LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Luftë do keni”!/ Bashkia e Himarës fut në konflikt banorët e Borshit: Leje private punonjësit për përroin!

2022-07-28 21:19:57, Denoncim CNA

“Luftë do keni”!/ Bashkia e Himarës fut në konflikt

Bashkia e Himarës ka futur në konflikt banorët e lagjes “Shkallë” në Borsh. Kryetari i Bashkisë, Jorgo Goro, i ka dhënë një punonjësi të bashkisë një leje për të kryer punime private në rrugë dhe në përrua.

But, without any study or urban plan, as after the granting of this approval, the residents have conflicted with each other. Resuli, one of the residents of this neighborhood, asked for help from the "Fiks Fare" show, since the works carried out privately endanger the apartment, which is below the place where the works were carried out. He says that some people, led by Ibrahim Dafa, who is a tax employee of the Municipality of Himara, have carried out works without any real plan. Even, says Resuli, the works were carried out on the road and in the stream.

“Luftë do keni”!/ Bashkia e Himarës fut në konflikt

“Unë e kam shtëpinë poshtë këtyre. Ky është një përrua shekullor. Po t`i ndryshosh rrjedhën, do të dalë nga shtrati dhe ai që e pëson jam unë atje poshtë. Se këta nuk kanë asnjë dëm. I kam pyetur nëse kanë apo jo leje dhe më kanë thënë se kanë. Kam shkuar në Bashkinë e Himarës dhe më kanë dhënë një shkresë” thotë Resuli.

Në fakt, sipas dokumentit, nuk bëhet fjalë për një leje, por për një kthim përgjigje nga Bashkia e Himarës drejtuar punonjësit të saj, Ibrahim Dafa. Dokumenti mban datën 27 prill 2022, ku kryetari i Bashkisë së Himarës, Jorgo Goro, i shkruan punonjësit se “ju mund të kryeni punimet e riparimit të segmentit të dëmtuar të përroit dhe të segmentit rrugor që është i degraduar përgjatë përroit”. Pra, vetëm një kthim përgjigjeje! Por, si e tek do ndërhyhej, nga Bashkia e Himarës nuk është dhënë asnjë miratim, madje as nga Urbanistika.

“Luftë do keni”!/ Bashkia e Himarës fut në konflikt

Fiksi shkoi te vendi që ishin bërë punimet, teksa konstatoi se një pjesë e përroit ishte vendosur në tuba të mëdhenj. Por, në momentin që grupi i Fiksit shkoi atje, një pjesë të banorëve të tjerë, u mblodhën te ai vend dhe filluan të konfliktohen me njëri tjetrin. “Luftë do keni”, “do e shikoni se kush jam unë”, “mos filmoni”. Këto dhe të tjera ishin disa nga frazat e banorëve. Gazetarët intervistuan një prej banorëve, i cili thotë se në pamundësi që të ndërhynte Bashkia e Himarës, ata kanë investuar vetë. Por, i pyetur nëse të gjithë banorët kanë qenë dakort, ai shprehet se “u bë për të mirën e komunitetit”. Sipas tij, lejet kishin dalë në emër të z.Ibrahim Dafës.

“Luftë do keni”!/ Bashkia e Himarës fut në konflikt

Gazetarët e “Fiks Fare” shkuan më pas në Bashkinë e Himarës, fillimisht te Urbanistika për të pyetur nëse kishte apo jo një plan për ndërhyrjen në rrugë dhe në përroin në lagjen “Shkallë” në Borsh, pasi vendi është shumë afër me bregun e detit. Specialistja e Urbanistikës tha se të gjitha dokumentet janë në arkivë dhe te Urbanistika nuk është dhënë asnjë miratim. Fiksi pyeti te Arkiva e Bashkisë Himarë, ku punonjëset iu servirën të gjithë praktikën. Nga këqyrja e dokumenteve rezulton se nuk bëhet fjalë për ndonjë leje, por vetëm për dokumentin e datës 27 prill të kryetarit Jorgo Goro. Në të gjitha dokumentet nuk kishte një studim, një plan për zonën, për rrugën apo edhe për përroin. Por, “mjaftonte” vetëm emri, vula dhe firma e kryetarit Goro.

“Luftë do keni”!/ Bashkia e Himarës fut në konflikt

Meanwhile, the journalists contacted Ibrahim Dafa by phone. He said that the permits were issued in his name, as he is a resident of that neighborhood. Asked whether or not all the residents had agreed, he said "over 80%". In the meantime, he said that they had made requests to the Municipality of Himara, since this municipality had abandoned them and had not intervened in that neighborhood for many years. However, he admitted that they as residents had no real plans for the road or the stream. Journalists asked him if the permit he had received brought trouble in the neighborhood, while he replied that "he had no idea"./ tch

Lajmet e fundit nga