LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Bordi i Transparencës ndryshon çmimet e karburanteve/ Sa do të shiten nafta, benzina dhe gazi

26 Maj 2023, 16:14, Ekonomi CNA
Bordi i Transparencës ndryshon çmimet e karburanteve/ Sa do të
Foto ilustruese

Bordi i Transparencës ka ndryshuar sërish ditën e sotme çmimet e karburanteve.

Mësohet se nga ora 18:00 nafta do të shitet 176 lekë/litri, benzina 179 lekë/litri dhe gazi 63 lekë/litri.

Vendim i Bordit të Transparencës:

Vendimet e Bordit të Transparencës në datë 26 maj 2023 kanë ndryshime të çmimit nga ai i përcaktuar në mbledhjen e fundit.

Si rrjedhojë çmimet e vendosura janë:

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 176 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 164 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 179 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 167 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 63 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 51 lekë/litër për automjetet.

Çmimi i gazoilit për peshkim është vendosur 82 lekë/litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi në datë 26 maj, ora 18.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Bordi i transparencës që në krijimin e tij i është përmbajtur me përpikmëri në vendimet e tij lëvizjes së bursës Platts të Mesdheut për gazoilin, benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatorëve.

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ndien detyrimin të sqarojë opinionin publik se jo çdo lëvizje e bursës së naftës bruto reflektohet në të njëjtën kohë dhe në të njëjtën masë në bursën e gazoilit dhe benzinës./ CNA.al

Lajmet e fundit nga