Instagram teston veçori të reja/ Çfarë do të ndryshojë tek story-t tuaj?

16 Janar 2022, 16:08, Tech CNA
Instagram teston veçori të reja/ Çfarë do të

Instagram po teston veçri të reja për përdoruesit e tij, por këto ndryshime mund të krijojnë konfuzion tek ata. Kompania në pronësi të Meta, njoftoi se po shqyrtonte ndryshimin e mënyrës se si përdoruesit i shohin Story-t por pa dhënë shumë detaje.

Për të parë një story duhet të përdorni lëvizjen vertikale, një veçori që duket mjaft e ngjashme me TikTok-un. Përdoruesit e Instagramit nga Brazili dhe Turqia raportojnë se Story-t nuk funksionojnë duke i kaluar djathtas dhe majtas, por me lëvizje vertikale.

 

? Instagram is testing a vertical swipe stories feed in Turkey

h/t @yousufortaccom pic.twitter.com/KdJa9CTnTl

? Matt Navarra (@MattNavarra) January 12, 2022

Instagram nuk ka njoftuar se kur funksioni do të jetë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit. Me këtë ndryshim të ri, përdoruesit nëpërmjet lëvizjes vertikale mund të kalojnë te postimi i një tjetër përdoruesi ndërsa horizontalisht do të vazhdojnë të shikojnë story-t nga i njëjti përdorues.

Në dhjetor, Instagram po testonte gjithashtu dhe videot 60 sekondëshe ndryshe nga 15 sekonda që është limiti aktual.  Ndërsa përdoruesit tashmë mund të postojnë video deri në 1 minutë në Instagram Stories, ato segmentohen në katër video nga 15 sekonda secila.

Lajmet e fundit nga