LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Pas shqyrtimit të propozimit të Niko Peleshit/ Presidenti Meta gradon 5 gjeneralë

26 Nëntor 2021, 10:34, Aktualitet CNA
Pas shqyrtimit të propozimit të Niko Peleshit/ Presidenti Meta gradon

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, pas shqyrtimit të propozimeve të Ministrit të Mbrojtjes, ditën e sotme, ka dekretuar dhënien e Gradave Madhore, për disa drejtues të lartë të Forcave të Armatosura, si vijon:

-Kolonel Petrit Pal Çuni, me detyrë ?Përfaqësues Ushtarak Kombëtar?, në Përfaqësinë Ushtarake Jashtë Vendit, në Ministrinë e Mbrojtjes, i jepet grada madhore ?Gjeneral Brigade?.

-Kolonel Ferdinant Vasil Dimo, me detyrë ?Komandant?, në Qendrën e Arsimimit Profesional të Ushtarit (Qendra e Stërvitjes Bazë), në Akademinë e Forcave të Armatosura, i jepet grada madhore ?Gjeneral Brigade?.

-Kapiten i Rangut të Parë Adnand Dëfrim Agastra, me detyrë ?Shef i Degës së Operacioneve dhe Stërvitjes?, në Forcën Detare, i jepet grada madhore ?Kundëradmiral?.

-Kolonel Editson Jani Zarka, me detyrë ?Drejtor i Inspektimit të Përgjithshëm?, në Ministrinë e Mbrojtjes, i jepet grada madhore ?Gjeneral Brigade?.

-Kolonel Ilir Koço Pujo, aktualisht me detyrë ?Drejtor i Agjencisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Mbrojtjes? (AISM), i jepet grada madhore ?Gjeneral Brigade?.

-Kolonel Ylli Nikol Pulaj, aktualisht me detyrë Zëvendëskomandant i Forcave Ajrore, i jepet grada madhore ?Gjeneral Brigade?.

Presidenti i Republikës dhe Komandanti i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura, Sh.T.Z Ilir Meta, në zbatim të Kushtetutës dhe të ligjit nr. 64/2014 ?Për pushtetet dhe autoritetet e drejtimit e të komandimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë?, i ndryshuar, vlerësoi propozimet dhe masat e marra në kohë për plotësimin e strukturave me personel me Grada Madhore të Forcave të Armatosura, masa këto të cilat do t?i shërbejnë motivimit të mëtejshëm të ushtarakëve profesionistë në përmbushjen e misionit të tyre, dhe detyrave që burojnë nga Kushtetuta dhe Ligji./ CNA.al

Lajmet e fundit nga