LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Rehabilitimeve i konvikteve në Qytetin Studenti/ Gjermania investon 26 milion euro

3 Nëntor 2021, 14:46, Ekonomi CNA
Rehabilitimeve i konvikteve në Qytetin Studenti/ Gjermania investon 26

Sot, Ministrja e Financave dhe Ekonomisë znj. Delina Ibrahimaj dhe Drejtoresha e Zyrës së KfW-së në Tiranë znj. Brit Horschke nënshkruan marrëveshjet për projektin ?Rehabilitimi i Konvikteve të Qytetit Studenti i sipas Parimit të Eficencës së Energjisë? me një vlerë prej 21 milionë eurosh, shumë e dhënë kjo nga Qeveria Federale Gjermane përmes KfW-së së bashku me një marrëveshje granti prej 4.78 milionë eurosh të dhënë nga Korniza e Investimeve në Ballkanin Perëndimor (WBIF). Këto fonde u shtohen fondeve grant prej 9.4 milionë eurove të dhëna tashmë nga Qeveria Gjermane përmes Bankës Gjermane për Zhvillim (KfW) për të njëjtin qëllim.

Projekti përfshin rehabilitimin sipas parimit te eficencës së energjisë të konvikteve dhe ndërtimin e të paktën 3 godinave të reja bazuar mbi Master Planin e Qytetit Studenti I. Rehabilitimet do të bazohen tek auditet stukturale të energjisë së 19 konvikteve që do të bëhen gjatë ?Programit për Rehabilitimin e Konvikteve të Qytetit Studenti sipas Parimit të Eficencës së Energjisë?./CNA.al

Lajmet e fundit nga