Instagram do të bllokojë automatikisht “DM-të abuzive”/ Si funksionon dhe ku shkojnë ato?

21 Prill 2021, 11:04, Tech CNA
Instagram do të bllokojë automatikisht “DM-të

Instagram po sjell një mjet të ri që do të filtrojë mesazhet abuzive në platformë. Karakteristika është krijuar kryesisht për njerëz të famshëm dhe figura të profilit të lartë, por mund të përdoret nga kushdo. Ai automatikisht do të bllokojë DM-të që i konsideron abuzive, kështu që personi për të cilin janë menduar nuk ka pse të lexojë abuzimin.

Karakteristika e filtrit të mesazheve do të jetë nën një seksion të ri të quajtur “Fjalë të fshehura”. Fjalët e fshehura do të shfaqen si një seksion në Cilësimet tuaja të Privatësisë. Instagram tha në një postim në blog : “Për shkak se DM-të janë biseda private, ne nuk kërkojmë në mënyrë proaktive për gjuhë urrejtjeje apo ngacmime në të njëjtën mënyrë siç bëjmë diku tjetër në Instagram. Kjo është arsyeja pse ne po prezantojmë një mjet të ri i cili, kur ndizet, automatikisht do të filtrojë kërkesat e DM që përmbajnë fjalë, fraza dhe emoji fyese, kështu që nuk do të duhet t’i shihni kurrë ato.

Ky mjet përqendrohet në kërkesat e DM, sepse këtu zakonisht njerëzit marrin mesazhe abusive, ndryshe nga kutia juaj e zakonshme e DM, ku merrni mesazhe nga miqtë. Do të funksionojë në një mënyrë të ngjashme me filtrat e komenteve që ne tashmë ofrojmë, të cilat ju lejojnë të fshehni komentet fyese dhe të zgjidhni se cilat terma nuk dëshironi t’i përdorin njerëzit në komentet nën postimet tuaja.”

Mesazhet abuzive do të hiqen dhe do të vendosen në një dosje tjetër. Një përdorues mund të zgjedhë ende të klikojë në këtë dosje dhe të lexojë mesazhet në mënyrë që të mund t’i raportojë ose t’i fshijë ato. Instagram tha se punoi me “organizatat kryesore anti-diskriminuese dhe anti-ngacmimi” për të dalë me një listë të frazave fyese që duhet të bllokohen. Përdoruesit gjithashtu do të jenë në gjendje të personalizojnë listën e tyre. Instagram po paraqet funksionin në “disa vende” në javët e ardhshme por nuk ka specifikuar se cilat.

Ai më pas do të zgjerojë shtrirjen në më shumë vende në muajt e ardhshëm. Kompania gjithashtu tha se do të sjellë një tipar që mund të bllokojë paraprakisht llogari të reja që mund t’ju ngacmojnë. Kjo mund të ndalojë ngacmuesit që përpiqen të përdorin llogari të reja të rreme pasi të jenë bllokuar tashmë nga personi të cilit po i dërgojnë abuzim./ CNA.al

Lajmet e fundit nga