Huawei po përgatitet të sjellë rrjetin 6G në vitin 2030

18 Prill 2021, 12:37, Tech CNA
Huawei po përgatitet të sjellë rrjetin 6G në vitin 2030

Bota sapo ka filluar të mësohet me rrjetet 5G dhe telefonat 5G, por Huaëei tashmë po mendon për të ardhmen me planet për një dalje 6G . Siç raporton CGTN , Kryetari i Huawei Xu Zhijun përdori konferencën globale të analistëve të kompanisë në Shenzhen për të njoftuar se synon të nisë pajisjet 6G dhe rrjetet pasuese në vitin 2030. Gjithashtu është planifikuar një letër e bardhë në të cilën Huawei do t’i tregojë industrisë se çfarë është 6G.

Siç shpjegon vetë Sascha Segan në videon e tij më poshtë, “idetë për 6G janë me të vërtetë të çmendura”. 5G në teori shkon deri në 100GHz për transmetimin e të dhënave, por për 6G, shkencëtarët po shikojnë diapazonin terahertz , që do të thotë valë jashtëzakonisht të vogla dhe të brishta, por norma spektakolare të të dhënave nëse arrijnë ta tërheqin atë. Huawei synon të jetë i pari që do ta bëjë këtë.

Nëse do të besohet Zhijun, marrja e Huawei në 6G do të jetë 50 herë më e shpejtë se 5G kur të arrijë në më pak se nëntë vjet. Sigurisht, nuk do të arrijë në SH.B.A. nëse ndalimi aktual i tregtisë vazhdon ose përshkallëzohet , por atëherë Huawei nuk do të jetë e vetmja kompani që punon në teknologjinë 6G gjatë dekadës së ardhshme. Tani për tani, 6G është diçka për të cilën shqetësohen shkencëtarët dhe inxhinierët, por nëse ata e marrin këtë të drejtë, ne mund të jetojmë në një botë të lidhur vërtet nga mesi i viteve 2030./ CNA.al

Lajmet e fundit nga