LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

WhatsApp detyrohet të shtyjë afatin për të pranuar rregullat e diskutueshme të Facebook deri në maj

8 Shkurt 2021, 13:24, Tech CNA
WhatsApp detyrohet të shtyjë afatin për të pranuar rregullat

WhatsApp i është dashur të vonojë afatin e tij të diskutueshëm për t’i bërë përdoruesit të pranojnë termat dhe kushtet e reja. Afati i fundit për të pranuar një politikë të re të privatësisë ishte fillimisht sot dhe do të linte njerëzit që nuk ishin dakord të paaftë të përdorin WhatsApp. Sidoqoftë, platforma e bisedave tani i ka shtyrë këto plane mbrapa për tre muaj.

Kjo do të thotë nëse jeni ende të pavendosur nëse doni të pranoni kushtet e reja, atëherë keni kohë deri më 15 maj për të marrë një vendim. Një blogpost i fundit i WhatsApp shpjegon: “Tani po lëvizim mbrapa datën në të cilën njerëzve do t’u kërkohet të rishikojnë dhe pranojnë kushtet. “Askush nuk do të pezullohet ose fshihet llogaria e tij më 8 shkurt. “Ne gjithashtu do të bëjmë shumë më tepër për të pastruar dezinformatat rreth mënyrës se si funksionon privatësia dhe siguria në WhatsApp.  “Pastaj ne do të shkojmë te njerëzit gradualisht për të rishikuar politikën me ritmin e tyre para se të jenë në dispozicion opsionet e reja të biznesit në 15 maj.”

Polemikat filluan sepse politika e re e privatësisë do të nënkuptojë më shumë ndarje të të dhënave me kompaninë mëmë Facebook për përdoruesit e WhatsApp në vende të caktuara.Rregullat e lajmeve zbatohen për të gjithë përdoruesit, por njerëzit jashtë Mbretërisë së Bashkuar dhe BE-së gjithashtu do të duhet të bien dakord për ndarjen e më shumë të dhënave me Facebook.Përdoruesve u është dhënë vetëm mundësia të klikojnë ‘dakord’ ose ‘jo tani’.

Mbretëria e Bashkuar dhe BE nuk shfaqin ndryshimet në ndarjen e të dhënave në Facebook, por konfuzioni i përhapur ka lënë shumë njerëz që kërkojnë aplikacione alternative për t’u përdorur.WhatsApp gjithashtu ka bërë mënyrën se si trajton dhe mbledh të dhëna më transparente dhe seksionet e reja në politikën e saj të re të privatësisë përfshijnë ‘Të Dhënat e Transaksioneve dhe Pagesave’ dhe si trajton ‘Informacionin e Vendndodhjes’.

Politika e azhurnuar sugjeron gjithashtu që ju mund të merrni materiale marketingu për Kompanitë e Facebook.Ky veprim mund të jetë një hap tjetër drejt Facebook, WhatsApp dhe Instagram përfundimisht duke u integruar si një i vetëm./ CNA.al

Lajmet e fundit nga