LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Vetëm një në 1000 njerëz mund t'i përgjigjet këtij problemi matematikor!

19 Korrik 2017, 17:28, Kuriozitete CNA

Problemi i matematikës që me sa duket vetëm një person në 1,000 mund ta zgjidhë ka bërë xhiron në internet.

Testi, i krijuar nga Go Tumble dhe i postuar në Wikr, nxit ata që përpiqen ta zgjidhin kuizin ‘të mendojnë jashtë kutisë’.

Dhe për të ngatërruar gjërat edhe më shumë, ka dy përgjigje.math

Përgjigjet janë më poshtë: Zgjidhja e parë: Së pari, 1 + 4 = 5

Pastaj lëvizni mbi vijën tjetër, ku do të shtoni 2 + 5 në shumën 5 në ekuacionin e mësipërm. Kjo ju jep përgjigjen 12.

Në vijim, ju do të aplikoni të njëjtin proces. 3 + 6 = 9, pastaj shtoni 9 në shumën në ekuacionin e mësipërm (12) për të marrë gjithsej 21.

Së fundi, merrni 8 + 11 në ekuacionin e fundit, i cili është i barabartë me 19, dhe shtoni atë në shumën e problemit të mëparshëm (21). Kjo duhet t?ju japë përgjigjen 40.

Por mund të ketë një tjetër përgjigje korrekte …

Natyrisht, 1 + 4 = 5. Por mund të bëni këto llogaritje të thjeshta të mblidhni 1 + 4 dhe pastaj ta shumëzoni me 1.Me vijën e dytë, 2 + 2 x (5) = 12. Kjo është shuma e shënuar edhe në ekuacionin e mësipërm.

Duke lëvizur, 3 + 3 x (6) = 21. Edhe një herë, kjo është përgjigjja në foto.Pra, për të gjetur zgjidhjen përfundimtare duke përdorur këtë metodë, ju do të shtoni 8 deri 8 herë 11 për të marrë 96./CityNews

Lajmet e fundit nga