LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Sa punë shtëpie bëjnë burrat shqiptarë?

4 Nëntor 2022, 20:51, Sociale CNA
Sa punë shtëpie bëjnë burrat shqiptarë?
Foto ilustruese

Në familjen shqiptare, baballarët nuk bëjnë punë shtëpie.

Të pyetur nga Barometri në Euronews Albania. 72.8% e të pyeturve kanë treguar se baballarët gatuajnë rrallë ushqim. Vetëm 20.8% e tyre kanë treguar që burrat gatuajnë shpesh.

Ndërsa, për pastrimin e shtëpisë, 80.5% e të pyeturve janë shprehur se burrat pastrojnë shumë rrallë. Ndërsa, vetëm 13.7% janë shprehur se burrat në shtëpinë e tyre bëjnë shpesh punë shtëpie.

Kjo shifër thellohet kur flasim për larjen e rrobave, ku 85.3% e të pyeturve janë shprehur që ndodh shumë rrallë që burrat në familjen e tyre të lajë rroba. Ndërsa, vetëm 9.5% e tyre janë shprehur që ndodh shpesh që burri të lajë rrobat.

Gjetjet janë të Barometrit në Euronews Albania, realizuar gjatë periudhës 9-21 shtator 2022, kryer nga MRB dhe Data Centrum, në nivel kombëtar me 1000 intervista ballë për ballë.

Sondazhi i Barometrit në Euronews Albania

Sa punë shtëpie bëjnë burrat shqiptarë?

Sa punë shtëpie bëjnë burrat shqiptarë?

Sa punë shtëpie bëjnë burrat shqiptarë?

Lajmet e fundit nga