LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Përmbytjet në Shkodër/ Si paraqitet situata sot

23 Nëntor 2022, 08:37, Sociale CNA

Përmbytjet në Shkodër/ Si paraqitet situata sot

Nga monitorimi në terren ditën e sotme datë 23.11.2022,ora 08.00, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.00 shënon kuotën 7.90 m, (kuota e matur sipas orës 07.00). (Kuota max 8.70 m).

Hidrometri i lumit Drin në orën 08.00 shënon kuotën 5.65 m, ((kuota e matur sipas orës 07.00). (Kuota max 7.50 m).

Bashkia Shkodër

Sipërfaqe totale e përmbytur 1435 ha.

Nj.A. Ana e Malit

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 850 ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan, Oblikë.

Rruga e Obotit ka presence uji 60 cm, është e kalueshme vetëm me mjetet e ushtrisë.

Ujësjellësi Oblika 1 dhe 2, si pasojë e përmbytjeve, është jashtë funksionit.

Nj.A Dajç

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 100 Ha, kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar.

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 135 Ha, kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Nj. A. Guri i Zi

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 150 Ha, kryesisht në fshatrat Kuç dhe Rrenc.

Vërehet një gërryerje e tokave bujqësore në bregun e lumit Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, në një gjatësi prej 800 ml.

Nj.A.Bërdicë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 200 Ha, konkretisht në fshtrat Trush.

Familje të evakuuara aktualisht:

Janë 16 familje, të evakuuara, gjithsej 70 persona, kryesisht nga Njësitë Administrative:

Nj. Administrative Guri I Zi, 13 familje, 57 persona, janë të evakuuara 30 krerë gjë e gjallë të imta.

Nj. Administrative Bërdicë, 2 familje (8 persona)

Lagja nr. 1, 1 familje (5 persona)

43 persona janë të akomoduar në konvikte.

1 shtëpi me prezencë uji (lagjja Ajasem)./CNA.al

Lajmet e fundit nga