LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ndërpriten reshjet e shiut/ Situata në qarqet e përmbytura

24 Nëntor 2022, 11:35, Sociale CNA

Ndërpriten reshjet e shiut/ Situata në qarqet e përmbytura

Ministria e Mbrojtjes ka dhënë informacione në lidhje me situatën në qarqet e përmbytura.

Në Bashkinë Shkodër

Sipërfaqe toke me prezencë uji ka mbetur 1130 ha tokë, ndërsa vijon tërheqja. Nuk ka banesa me prani uji. Mbeten ende edhe 7 familje të evakuuara nga 52 që ishin ditën e parë. 24 anëtarët e këtyre familjeve janë strehuar në konvikt. Lumenjtë Drini dhe Buna janë brenda nivelit kritik dhe nuk paraqesin asnjë rrezik.

Në Bashkinë Lezhë

Mbeten 4 banesa me prezencë uji, ndërsa sipërfaqja e përmbytur është 2350 ha. Hidrovoret po punojnë me kapacitet të plotë dhe pa ndërprerje. Konkretisht në Drojë, Shllinza, Tale, Ishull Shëngjin, Grykë Zezë, Gocaj nivelet e ujit janë nën kuotën kritike dhe hidrovori Balldre brenda normave.

Punonjësit e OSHEE po punojnë për të rikthyer energjinë, pas shkëputjes si pasojë e motit të keq në disa zona të Gjirokastrës, Shkodrës dhe Kukësit.

Prej datës 20 nëntor kur nisën reshjet intensive, janë akativizuar në terren:
1. 710 Forca të Armatosura
2. 605 Forca Zjarrfikëse
3. 454 Forca nga Policia Shtetit
4. 345 Forca Vullnetare
5. 146 Forca të FNSH
6. Ekipet e Shërbimit Mjekësor
7. 165 mjete të kalueshmërisë së lartë dhe zjarrfikëse
8. Varka dhe motorbarka

Forcat e Armatosura, nën koordinimin e Agjencisë së Mbrojtjes Civile, mbeten të gatshme të bashkëpunojnë me pushtetin vendor në çdo rast nevoje.

Lajmet e fundit nga