LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Qeveria që “respekton ligjin” dhe një histori e vjetër e komunizmit lindor

12 Mars 2023, 21:47, Opinione zef preci

Qeveria që “respekton ligjin” dhe një histori e

Thonë se në diku nga fundi i Luftës së Dytë Botërore (Gusht 1944), në Bukuresht (Rumani) forcat antifashiste sulmuan dhe hapen një burg të sigurisë së lartë në të cilin ndodhej i burgosur për krime lufte edhe Gheorghiu Dej-i (1901-1965), Sekretar i Përgjithshem i Partisë Komuniste të Rumanisë. Në monent që u hap burgu, të burgosurit e të gjitha kategorive u turren përjashtë që të gëzonin lirinë e vet secili, përveç njërit… Ky ishte G. Dej-i, që me gjakftohtësi ju drejtohet partizanëve që çliruan burgun:

- Unë nuk dal që këtej pa më sjellë këtu dekretin e Mbretit Michael që shpall amnistinë dhe lirimin tim… Unë respektoj ligjin!

Nuk di përse m’u kujtua kjo histori e vjeter ndërsa qeveria shqiptare dhe Bashkia e Tiranës janë të vendosur pa mëdyshje të respektojnë kontratën me koncesionarin. “Është një fjalë që e kujtoj shpesh, ma ka mësuar gjyshja. Të gabosh është njerëzore, të insistosh në gabim është djallëzore. Ligjërisht kjo nuk bëhet dot. Sepse kemi të bëjmë me një proces që vijon dhe nuk kemi me një dënim të formës së prerë. Nëse bëjmë këtë, si reagim i menjëhershëm në nivel individual, ne shkelim ligjin. Deri kur do vazhdojë kjo që gazetarët bëjnë propagandë kur bëjnë pyetje. Deri kur gazetarët do bëjnë prokurorin. Kontrata është kontratë dhe është aty derisa një pushtet i pavarur prej palëve të thotë se ka të bëjë me shkelje ligji.” – tha Rama në një dalje mediatike përpara gati një viti. (https://ëëë.kumtari.al/edi-rama-tha-se-nuk-mund-te.../)

Gjithashtu në shtypin e kësaj pasditeje Marsi në disa portale doli lajmi se njëri nga "të ligjshmit" e grabitjes me ligj që nuk ka SPAK e as DEA që e çmonton se "qeveria respekton ligjin” për koncesionarët dmth ay “paska fituar” edhe leje-qendrimi dhe ndoshta edhe shtetësinë diku në veri të Europës (https://ëëë.cna.al/.../spak-dhe-policia-e-kerkojne-mirel...).

Në fakt, me aq para sa paguajnë tapksa-paguesit e mjere shqiptare për një shërbim public që nuk e kanë marrë kurrë dhe nuk marrin as sot ndaj një kompanie të përzgjedhur me mënyren më korruptive të mundshme, ky koncesionar me emër të nderruar të kompanisë se vet mund të bashkëpunojë edhe me Elen Musk dhe të lëshojë në hapësirë edhe satelitin “Albania #3”…

Tashmë bëhet e besueshme edhe teoria e bretkoses në ujë të valuar… Shumë shqiptarëve ndoshta ju duket mirë kështu siç janë katandisur, të paktën atyre që nuk ikin dot nga vendi…

15:48 Opinione Ardi Stefa

Mësuesit mjeranë!

Mjeranë? Po vërtet mjeranë! Pa personalitet, pa dinji...

Lajmet e fundit nga