LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The casino scandal

2023-01-25 08:22:00, Opinione Ola Xama

The casino scandal

The folly of gambling!

Finally, the newest casino has opened its doors in our capital. "Imperial Casino" in the vicinity of "New Market" has been approved by the Gambling Supervision Agency as a casino located in a 5-star hotel.

The hotel is called "Lot Botique Hotel", or if you remember before it was called "Pik Loti" or "Loti 2015". It is located in a narrow alley, near the "Rozafa" restaurant, immediately after taking the turn.

Kur kaloja atje, vetëm hotel nuk më dukej, sepse kthesa dhe cepi ku ishte ndërtuar nuk sillte logjistikë për të funksionuar një hotel e gjithmonë më lindnin pyetjet se si e bëjnë furnizimin, si futen kamionçinat apo si e gjejnë turistët adresën?!

Për çudinë time të madhe hoteli qenka klasifikuar nga Ministria e Turizmit dhe Mjedist si njësi akomoduese me 5 yje që të marrë licencën për kazino dhe ka një markë që zotërohet nga një firmë kineze me emrin “Hotels & Preference”, në mënyrë që të përmbushë kushtet ligjore të licensimit si “brand ndërkombëtar”.

Imperial Casino, në pronësi të familjes së Pëllumb Gjokës ka patur dhe më parë licencë për kazino elektronike, e cila i humbi fuqinë me hyrjen në fuqi të ligjit të ri “Për Lojrat e Fatit” në janar 2019.

The casino scandal

Tashmë licenca është marrë sërish.

Që të përmbushë detyrimet ligjore, kompania ka deklaruar 12 milion euro kapital, ku 5 kanë qënë më parë asete të firmës dhe 7 milion euro është bërë vlerësimi nga eksperti si kontribut në natyrë që vjen nga hoteli.

Po ashtu ka arritur të sajojë një sallë me makina elektronike që dikur shërbente si lokal dhe ja ku u “plotësuan” kushtet.

Një tjetër licencë per kazino i është dhënë “Radisson Hotel Tirana”.

Kompania nuk ka as kapitalin 10 milion euro që kërkon ligji dhe nuk përmbush as kërkesa të tjera të ligjit. Kompania që e zotëron, “Rinia 04” është kallzuar për ndërtim pa leje në vjeshtën e vitit të kaluar nga aksioni që nisi me bekimin e kryeministrit, kur ligji nuk lejon qe aksionerët te jenë nën hetim apo proces gjyqësor.

E gjithë procedura se si i është dhënë licenca nga AMLF mbetet e paqartë.

In 2013, the one who would talk about the stupidity in the country's gambling market was the Prime Minister himself. I raise the question today, which is the biggest folly, the chaotic market as it was, closing and reopening them?

What was the purpose of closing and throwing away millions of investments when the market is returning to the way it was?

Why should the rules, capital, wear conditions for an international hotel brand be strengthened when the paths are found?

They make as much capital in nature as they want, found a hotel company in China and call themselves brands, on the other hand, the filters for shareholders are either covered by other names or camouflaged with procedures that leave paths for interpretation. /CNA.al

Lajmet e fundit nga