LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

We have nothing to hide

2023-01-28 21:05:00, Opinione Lutfi Dervishi
We have nothing to hide
Lutfi Dervishi

January 28, is not only the 28th day of the Gregorian calendar, nor the day that tells us that there are 337 days left to fulfill the commitments made on January 1, it is not just the birthday of the writer Ismail Kadare, but it is a very important not only for all Albanians, but for all citizens of the world, is Personal Data Protection Day, otherwise known as Privacy Day.

There may be many people who can laugh at this day, but it is no laughing matter.

Rrumbullak 23 vite më parë Komiteti i Ministrave të Këshillit Europian vendosi që çdo vit më 28 janar të festohet “Dita e Privacisë”. Qëllimi është rritja e ndërgjegjësimit të të gjithëve për rëndësinë e të dhënave personale që jo më kot janë quajtur edhe “nafta e shekullit 21”.

Edhe Shqipëria, që dëshiron me ngulm anëtarësimin në BE, do ta festojë nesër këtë ditë, me një simpozium kombëtar, me pjesemarrjen e personaliteteve dhe drejtuesve te agjencive ligjzbatuese.

Pritet që kjo ditë e rëndësishme të shpallet ditë pushimi, ku punëtorët dhe të papunët, administrata qëndrore dhe lokale, politikanët dhe aktivistët, militantët dhe indiferentët do të kenë rast të meditojnë për rëndësinë jetike që ka mbrojtja e të dhënave personale;

Programi

Transparenca 2.0 përballë të dhënave personale

09: 30 Regjistrimi i pjesëmarrësve, kafe.

10:00 Fjala e mirëseardhjes dhe përshëndetjet e rastit nga Kryeministri, Komisionieri për Mbrojtjen e të dhënave personale, Avokati i Popullit.

10:30: Rrjedhja e të dhënave personale dhe patronazhistët si garantues të privacisë të votuesve shqiptarë. Arben Kraja- i ish drejtues i SPAK

11:00: Alikacioni ak1tivisti, një kontribut i PS-së për privacinë e aktivistëve dhe administratës në rrjetet sociale. Damian Gjiknuri, sekretar i përgjithshëm i PS-së.

11:30 Hakerat iranianë, morën çfarë deshën, por nuk ja arritën qëlllimit. Ministrja e Jashtme e Shqipërisë.

12:00- 12:30 Coffe break.

12:30: GDPR - udhëzimi - BE -së për mbrojtjen e të dhënave personale. Shqipëria si rast sui -generis. T. B.C zyra e Delegacionit të BE, Shqipëri.

13:00: The McGonigal case - the importance of avoiding conflict between private life, family life, official duty and friendship obligations; Mayor of Kukës & Mayor of Tropoja.

13:30: We have nothing (anymore) to hide Transparency 2.0 in the work of SHISH. Head of the State Intelligence Service.

14:00. Conclusions and family photos (with non-digital camera)

08:22 Opinione Ola Xama

The casino scandal

The folly of gambling! Finally, the newest casino has ope...

Lajmet e fundit nga