LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kiko: Another word must be found for the scandal!

2023-01-27 19:24:00, Opinione Lutfi Dervishi
Kiko: Another word must be found for the scandal!
Illustrative photo

Kiko doesn't understand why Albanians call January a cold and boring month. Agree that it's raining, it's cold, the color is gray, the fact that January from Roman mythology has two faces, one that sees from the previous year and one that sees from the new year, so the fact that it's the month of transition makes it annoying, agree with all, but it cannot be called a boring month!

According to the notes in the notebook during January in this country that in its history has not waged any war against foreigners, several "bombs" had exploded and what bombs? 

The first bombshell: A cleaner found more than 400,000 euros in cash in the ventilation pipe at home;

bomba e dytë, një ish shef i rëndësishëm i FBI-së u arrestua me akuzën se është korruptuar nga shqiptarët;

bomba e tretë: një aplikacion akt1visti që përgjon përdoruesit po e detyron administratën të bëj një punë të papaguar me like, komente dhe shpërndarje të punëve virtuale të qeverisë.

“Megjithë këto bomba jo vetëm nuk ndihet i ftohti i janarit, por shqiptarët dhe sidomos të huajt që jetojnë dhe punojnë në këtë vend nuk duhet të ankohen përkundrazi të falenderojnë qeverinë që nuk i lë të bien në monotoni.

Kiko, ashtu si çdo shqiptar është familjarizuar me skandalet, por megjithatë nuk arrin të kuptojë se si një pastruese në Tiranë ka më shumë para se një ish shef i lartë i FBI-së në Nju Jork?! Me këtë logjikë - tha Kiko - me 220 mijë dollarë në Shqipëri nuk gjend dot vend pune as si pastrues.

Për ngjarjet e mësipërme Kiko jo më kot përdor fjalën bombë dhe jo skandal. Kjo fjalë nuk ka kuptim në Shqipëri - tha Kiko. Duke ju referuar fjalorëve në disa gjuhë, SKANDAL ka të bëj me një veprim apo ngjarje që trondit opinionin publik dhe ky i fundit i tronditur reagon në të shumtën e rasteve me zemërim. 

“Këtu publiku jo vetëm që nuk tronditet, por buzëqesh, bën meme, ja fut gallatës dhe tregohet i paduruar vetëm nëse vonohet skandali i radhës”.

“Shqiptarët kanë një fjalë të urtë: “çudia më e madhe zgjat tri ditë”. Pra nëse ka dy skandale në javë çdo gjë është në rregull”.

Për shembull hakerat iranianë u përpoqën të vendosin një farë disipline me skandalet. Ata premtuan publikisht dhe solemnisht që “gjërat që kishin” do t’i publikonin ditën e hënë. Dhe për një farë kohe, ky rregull u respektua.

On Monday, the Iranians. On Tuesday a "scandal", on Wednesday rest. On Thursday - which is the third of Tuesday's scandal, another scandal comes out, on Friday the weekend starts and so follows a regular cycle, as regular as the lunar or Gregorian calendar.

Here, people can only react if there are no scandals. - said Kiko. Since things in this country are upside down, I propose that this word should also be turned upside down instead of scandal, stop ska should be used, or the word scandal is better. This second one goes to the word pedaling, which refers to a quick and frequent routine action that doesn't bother anyone. Although in this country it is often pedaled without a chain. What matters is the idea or perception of movement. Not movement as moving from point A to point B, but as moving from person A to person B, or from vault A to vault B!

08:22 Opinione Ola Xama

The casino scandal

The folly of gambling! Finally, the newest casino has ope...

Lajmet e fundit nga