LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The first mass in the Albanian language in Thessaloniki, a fraud / "Radio Njjallja" sheds "light" on the truth

2023-04-04 18:04:00, Kulturë CNA

The first mass in the Albanian language in Thessaloniki, a fraud / "Radio

Radio "Njjallja" has discovered the truth behind the news published yesterday in the media that the first mass in the Albanian language was held in Thessaloniki, Greece.

Through a reaction to a reaction on social networks, Radio "Njjalja" has emphasized that Father Arten Cici is behind this event.

Radio "Njjallja" informs that Father Arten Cici has abandoned the service before the Church in Albania due to the low salary and agreed to serve in the Metropolis of Thessaloniki due to the high salary and great benefits offered by the Greek Orthodox believers.

Më tej në reagimin e bërë Radio "Ngjallja" tregon se mesha e parë në Gjuhën Shqipe është mbajtur në Greqi më 2016 në Sinodin e Madh dhe të Shenjtë në Kretë.

“Mashtrim!

- Dje në Median e shkruar dhe vizive të vendit u trembetua me të madhe për Meshën "e parë" në gjuhë shqipe që u zhvillua në qytetin e Selanikut në Greqi.

Protagonist i kësaj ngjarje dhe drejtues i kësaj Meshe ishte At Arten Cici nga Bubari i Nivicës, i cili braktisi shërbesën pranë Kishës në Shqipëri për shkak të rrogës së ulët që i ofroi Kisha e Shqipërisë sipas tij dhe për të shërbyer në Mitropolinë e Selanikut për shkak të pagesës së majme dhe përfitimeve të mëdha ofruar nga besimtarët ortodoksë të Greqisë duke përmbushur dhe plotësuar kështu lakminë dhe dëshirën për para dhe pushtet të vëllezërve Cici nga Bubari i Sarandës. At Artem Cici është vëllai i Foti Cicit.

Ju bëjmë me dije se Mesha në gjuhën Shqipe janë bërë edhe më parë në Greqi ku një prej këtyre rasteve ishte në Sinodin e Madh dhe të Shenjtë në Kretë, Greqi në vitin 2016 ku u mbajt Mesha në gjuhën Shqipe.

Yesterday's event was also used by the brothers Cici, Artem and Foti Cici for propaganda and deception of the public opinion", it is written in the post made./ CNA.al

 

 

 

Lajmet e fundit nga