LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Prestigious American article the city of Berat/ One of the places to visit in 2023

2023-03-16 17:19:00, Kulturë CNA

Prestigious American article the city of Berat/ One of the places to visit in

The prestigious American magazine "Time" has dedicated an article to the city of Berat suggesting it for tourists as one of the places to visit in 2023.

In the article, it is said that Berat follows the tradition of hospitality in restaurants and hotels.

Full article:

Shtëpi prej guri vijojnë brigjet e lumit Osum në Berat, duke mbështjellë vizitorët në bukurinë historike të qytetit. Ky vit shënon 80 vjetorin e mbërritjes së forcave gjermane në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore, dhe të popullit të Beratit që mbron shumë prej hebrenjve të vendit që kërkuan strehim - duke ilustruar parimin e kodit shqiptar të Besës, i cili thotë se shtëpia është para së gjithash për mysafirët dhe Zotin.

Për të kuptuar më mirë historinë e 400 viteve të historisë hebreje të Beratit, duke përfshirë mënyrën sesi Shqipëria u bë i vetmi vend në Evropë, popullsia hebreje e të cilit u rrit gjatë Luftës së Dytë Botërore, është e nevojshme një vizitë në Muzeun Solomon. Një muze etnografik në një shtëpi tradicionale përballë rrugës ofron më shumë kontekst shqiptar, së bashku me kishat bizantine të shekullit të 13-të të Beratit, xhamitë e shekullit të 16-të dhe një kështjellë mijëravjeçare me pamje nga qyteti unik piktoresk.

Berat continues the tradition of exceptional hospitality in its restaurants and hotels. Across the Gorica Bridge, the impeccable modern rooms at the Amalia Boutique Hotel belie the ancient stone exterior, and a selection of raki invites guests to enjoy the Albanian styles of fruit brandy popular throughout the Balkans. 

Rakia is found at Lili Home-Made Food, a backyard in the Mangale neighborhood, the eponymous host entertains guests with theatrical menu explanations, and his wife Mirella cooks in the kitchen of their family home. Thirty minutes into the mountains outside the city, Roshniku ??Restaurant serves a hearty feast of traditional roast suckling goats with local produce, including from the family-run winery and hotel, Cantina Alpeta./ CNA

14:21 CULTURE Aurel Plasari

Rescuers have no skin

The next usurper appears from Shkodra. His name is Agron L...

Lajmet e fundit nga