LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

BE, “shuplakë” qeverisë për “Zonat e Mbrojtura”/ “Bëni transparencë”

22 Shkurt 2024, 11:45, Aktualitet CNA

BE, “shuplakë” qeverisë për “Zonat e

Delegacioni i BE-së ka reaguar pas tensioneve në Parlament dhe miratimit të projektligjit për Zonat e Mbrojtura.

Me një deklaratë në rrjetet sociale, Delegacioni i BE-së thotë se qeveria dhe parlamenti duhet të sigurojnë që legjislacioni shqiptar të përafrohet me standardet evropiane.

Delegacioni i BE-së thekson se miratimi i ligjeve mbi çështje që mbulohen nga legjislacioni i BE-së presupozon konsultim publik të mirëfilltë dhe gjithëpërfshirës, si dhe një proces të parashikueshëm dhe transparent.

“Rruga e Shqipërisë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian është e qartë. Ajo kërkon përpjekje të vazhdueshme nga qeveria dhe parlamenti për të siguruar që legjislacioni shqiptar të përafrohet me standardet evropiane.

Në kuadrin e negociatave të anëtarësimit, miratimi i ligjeve mbi çështje që mbulohen nga legjislacioni i BE-së presupozon konsultim publik të mirëfilltë dhe gjithëpërfshirës, si dhe një proces të parashikueshëm dhe transparent.

Delegacioni i BE-së do të ndjekë me shumë vëmendje zbatimin e dispozitave të reja ligjore për Zonat e Mbrojtura, sipas kuadrit ligjor të BE-së për mbrojtjen e mjedisit dhe angazhimet ndërkombëtare të Shqipërisë”, theksohet në deklaratë./ CNA

Lajmet e fundit nga