Erdogan në Shqipëri/ Zbardhen 7 marrëveshjet e bashkëpunimit që priten të firmosen

15 Janar 2022, 19:01, Aktualitet CNA
Erdogan në Shqipëri/ Zbardhen 7 marrëveshjet e bashkëpunimit

Presidenti i Turqisë Rexhep Tahip Erdogan do të vijë ditën e hënë në Tiranë.

Erdogan, pritet të mbërrij në  aeroportin e Rinasit, në  Tiranë rreth  orës 09:00, ku do të jetë kryeministri Edi Rama ai që do e mirëpres.

Ndërsa janë zbarudhur dhe marrëveshjet që qeveria shqiptare do të firmos me atë turke.

Marrëveshjet që do nënshkruhen me rastin e vizitës zyrtare të Presidentit të Turqisë, Rexhep Taip Erdogan në Shqipëri:

1 ? Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Agjencisë Anadolu dhe Agjencisë Telegrafike Shqiptare.

2- Memorandum mirëkuptimi për bashkëpunimin në fushën e trajnimeve për zbatimin e ligjit ndërmjet qeverisë së Turqisë dhe Shqipërisë.

3- Protokoll Bashkëpunimi ndërmjet Drejtorisë së Arkivit Shtetërore Turqisë dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivit.

4- Memorandum mirëkuptimi për Bashkëpunimin në Fushën e Rinis dhe Sporteve ndërmjet ministrisë se Turqisë dhe asaj shqiptare.

5- Memorandum mirëkuptimi ndërmjet ministrisë së jashtme të Turqisë dhe asa shqiptare për bashkëpunimin në fushën e protokollit.

6- Protokoll bashkëpunimi ndërmjet Drejtorisë së Përgjithshme Shtetërore të Operas së Baletit dhe të ministrisë së Kulturës dhe Turizimit të Turqisë dhe Ansamblit të Operas dhe Baletiti dhe Folklorit shqiptar.

7 -memorandum mirëkuptimi në fushën e menaxhimit të Fatkeqësive ndërmjet Drejtorisë së Emergjencave dhe Ministrisë së Brendshme të Turqisë.

Lajmet e fundit nga