LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mori 4 000 euro për një provim/ Si ra në duart e SPAK-ut, pedagogu

2 Dhjetor 2021, 11:07, Aktualitet CNA
Mori 4 000 euro për një provim/ Si ra në duart e SPAK-ut,

 Prokuroria e Posaçme kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit në Tiranë, ka regjistruar procedimin penal Nr. 277 datë 22.10.2021 për veprat penale: ?Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë fuksione publike? dhe ?Falsifikim i dokumenteve?, parashikuar nga neni 245/1/2 dhe neni 186/1 i Kodit Penal në ngarkim të shtetasit D. L., si dhe ?Ushtrimi i ndikimit te paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë fuksione publike?, parashikuar nga neni 245/1/4 i Kodit Penal në ngarkim të shtetasit Qetsor Gurra.

Pasi janë kryer hetime në kuadër të procedimit penal Nr. 277/2021, në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave Tiranë, është arritur të sigurohen prova të mjaftueshme, të cilat krijojnë dyshimin e arsyeshëm, se:

Shtetasi D. L. ka ofruar/premtuar një vlerë monetare në shumën 4.000 euro që përbëjnë përfitim të parregullt, në kuadër të proçedurës së provimit në Akademinë e Sigurisë Tiranë, si dhe ka përdorur dokumente të falsifikuara në procesin e provimit, ndërsa shtetasi Q. G. dyshohet se ka kërkuar/pranuar përfitim të parregullt për të ushtruar ndikim të paligjshëm tek punonjës shtetërorë për të favorizuar shtetasin D. L. në lidhje me provimin, për fitimin e gradës ?Nënkomisar?, të zhvilluar në datën 27.10.2021 në ambjentet e Akademisë së Sigurisë.

Bazuar në kërkesën e Prokurorisë së Posaçme, Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar Tiranë, me vendimin Nr. 1159, akti datë 29.11.2021, ka vendosur:

Caktimin e masës së sigurimit ?arrest në burg? për shtetasit: D. L.  dhe Qetesor Gurra.

Ekzekutimi i masave të sigurimit nga policia gjyqësore pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave Tiranë, u bë i mundur sot më datë 02.12.2021./CNA.al

Lajmet e fundit nga